Hopp til innhold

Grøvdal om tankene under rekordløpet: – Å nei, er det fortsatt den følelsen her?

PARIS/OSLO (NRK): OL i Tokyo ble en stor skuffelse, men i Paris fikk Karoline Bjerkeli Grøvdal en etterlengtet opptur. Spesielt fornøyd var hun med at hun klarte å holde hodet kaldt da ting ikke gikk som planlagt.

NYTT FORSØK: Grøvdal var ikke fornøyd med prestasjonen i OL i Tokyo, men i Paris stemte det langt bedre.

Grøvdals første løp etter skuffelsen i OL resulterte i ny personlig rekord. Det mentale ble en viktig faktor for Grøvdal på 3000-meteren i Paris.

– Jeg er mest fornøyd med hodet mitt den gangen her. Jeg hadde egentlig som mål å være offensiv i starten, men plutselig var jeg bakerst. Og da begynte jeg å tenke «å nei, er det fortsatt den følelsen her?», sier Grøvdal til NRK.

– Men jeg klarte å beholde roen, og jeg merket at kroppen begynte å svare mer underveis.

Sommer-OL i Tokyo 2021

SPURT: Grøvdal hadde krefter igjen på oppløpet.

Foto: Lise Åserud / NTB

Og kroppen svarte spesielt godt på avslutningen. Grøvdals tid var under to sekunder bak norgesrekorden til Grete Waitz på 8.31,75, men det la ikke en demper på humøret til 31-åringen.

For med hennes nye tid på 8.33,47 passerte hun Ingrid Kristiansen og er nå Norges nest raskeste kvinne på 3000 meter igjennom tidene.

– Det betyr masse. Det er jo pers for min del, og det er bedre enn Ingrid. Jeg er fornøyd med den tida her. Formen min er god nok til å springe under 8.30 nå, så vi får se om vi får til en 3000-meter til den sesongen her, sier Grøvdal til NRK.

– Litt rusten

NRKs kommentator Jann Post påpekte at det gikk litt sakte på den andre tusenmeteren, og lurte på om Grøvdal var litt for snill med seg selv der.

– Hva sier du om det?

– Ja, men jeg følte meg tung og slet med farten i starten. Sånn kan det ofte være, og det føltes ut som jeg var rusten etter OL og måtte komme inn i det. Men da jeg kom i mål, var jeg jo mindre sliten enn jeg var i starten. Jeg kunne nok gått 200 meter før enn det jeg gjorde, sier Grøvdal.

– Det var et merkelig løp for min del, men jeg er egentlig superfornøyd. Det er ikke mange sekundene jeg er bak her. I starten synes jeg det gikk skikkelig fort, og jeg slet med å henge på.

Fra før har Grøvdal norsk rekord på to distanser på bane. 3000 meter hinder og en engelsk mil. Hun satte også ny rekord på 3000 meter på Bislett Stadion tidligere i år, men rekorden ble ikke godkjent.

Norgesrekorden til Waitz ble satt 17. juni 1972 og får nå stå litt til.

Siste nytt

 • Wolfsburg blir Arsenals motstander i CL-semifinalen

  Wolfsburg er semifinaleklar i kvinnenes mesterliga i fotball etter 1-1 hjemme mot Paris Saint-Germain. I neste dobbeltkamp venter Arsenal.

  Tyskerne vant det første oppgjøret i Frankrikes hovedstad og gikk videre med 2-1 sammenlagt. Resultatet kunne vært enda bedre for Wolfsburg, men tross enorme sjanser ble det bare med Alexandra Popps ene scoring i returmøtet. (NTB)

  vcOF0kVW2VU
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Island sparket landslagssjefen

  Arnar Vidarsson er ferdig som trener for Islands herrelandslag i fotball. Han mistet jobben få dager etter at Liechtenstein ble slått 7-0.

  Seieren i EM-kvalifiseringen var ikke nok til å overbevise forbundsstyret. Island startet mesterskapsjakten med å tape 0-3 borte mot Bosnia-Hercegovina.

  – Dette er selvsagt en vanskelig avgjørelse, men vi mener det er riktig og nødvendig. Arnar har gjort mange gode ting, og han fortjener ros for jobben han har gjort under ofte vanskelige forhold. Nå starter vi arbeidet med å finne en erstatter, sier Islands fotballpresident Vanda Sigurgeirsdottir i en uttalelse.

  Vidarsson tok over som landslagssjef etter Erik Hamrén i desember 2020. (NTB)

  iCmzfHoJs7Y
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Riiber avsluttet sesongen perfekt

  Jarl Magnus Riiber fikk ingen konkurranse på vei inn til nok et NM-gull i kombinert. Han gikk ut på 5-kilometeren med en kjempeluke.

  Tittelkampen på Tolga var aldri spennende. Til det hadde Riiber et for godt forsprang på 1.28 minutter fra start.

  Oslo-mannen holdt også bra fart i løypene og kunne smile for nok en utklassingsseier. Onsdag vant han klart 10-kilometeren.

  Espen Andersen var nærmest Riiber før langrennet. Han ga det er ærlig forsøk i sølvjakten, men greide ikke å holde tritt da Jens Lurås Oftebro rykket mot slutten. (NTB)

  Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste