Hopp til innhold
John Arne Riise Rollon
Foto: Remi Sagen / NRK

John Arne Riise

Oppsummert

John Arne Riise fra Ålesund har flest landskamper for det norske herrelandslaget. Han har spilt for Aalesund, Monaco, Liverpool, Roma, Fulham, APOEL, Dehli Dynamos, Chennaiyin. Nylig avgått Avaldsnes-trener.

 • Riise ferdig som Avaldsnes-trener

  Det bekrefter han selv på Facebook onsdag.

  – I dag skriver jeg med et tungt hjerte for å dele noen nyheter. Etter to utrolige år, har jeg bestemt meg for å trekke meg som trener for Avaldsnes sitt damelag, skriver John Arne Riise.

  Forrige uke valgte Norges Fotballforbund (NFF) å frata Avaldsnes lisensen grunnet økonomiske problemer, og rogalandsklubben rykket med det ned fra Toppserien til 1. divisjon.

  Riises kontrakt varte egentlig ut 2024, men forteller at de økonomiske problemene i klubben førte til avgjørelsen om å gi seg.

  – Etter mye tankevirksomhet har jeg innsett at min avgang kan bidra til klubbens fremtidige stabilitet og vekst. Jeg tok opp denne muligheten av egen fri vilje fordi jeg visste at dette kunne redde klubben og ikke minst trenerteamet mitt, forteller han.

  Avaldsnes trener John Arne Riise i kvalifiseringskampen til Toppserien i fotball mellom Avaldsnes og TIL 2020 på Åsebøen stadion.
  Foto: NTB
 • Riise gjør comeback i 5.-divisjon

  John Arne Riise gjør spillecomeback for Avaldsnes' herrelag. Det bekrefter Avaldsnes-trener Andreas Ulland Andersen til VG og på Twitter.

  – Ikke hver dag en klarer å signere en Champions League-vinner. Han får mest sannsynlig sin debut hjemme mot Rubbestadnes 8. juli, skriver Ulland Andersen på Twitter, over et dokument som viser at overgangen er bekreftet.

  – Han har vært med på noen treninger og syns det er veldig kjekt. Nå er overgangen i orden, så han er tilgjengelig ved behov til kamper. Han er spilleklar for A-laget, sier Ulland Andersen til VG.

  Riise er samtidig trener for kvinnelaget til Avaldsnes i Toppserien og skal fortsette med det.

  Avaldsnes spiller sin neste kamp førstkommende mandag, men da skal ikke Riise spille, ifølge VG. Ulland Andersen håper likevel å få han med på en av de fire kampene de har før sommerferien.

  Toppserien fotball 2022: Avaldsnes - LSK Kvinner (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Riise blir toppserie-trenar

  John Arne Riise, som trena 3.-divisjonslaget Flint Tønsberg denne sesongen, blir trenar for toppserielaget Avaldsnes, opplyser han sjølv til Dagbladet.

  – Eg har hatt kontakt med fleire klubber, men Avaldsnes kom på banen i førre veke, seier Riise til avisa.

  Riise har skrive under på ein toårskontrakt med klubben.

  John Arne Riise med ny bok.
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • Riise blir Avaldsnes-trener

  John Arne Riise (41) går til kvinnefotballen og blir hovedtrener i toppserieklubben Avaldsnes. Det skriver Dagbladet. Ifølge avisen har Riise skrevet under på en toårskontrakt med Avaldsnes og skal bli presentert på Scandic Maritim Haugesund i formiddag. Riise, som trente 3.-divisjonslaget Flint Tønsberg denne sesongen, opplyste at valgte å slutte i klubben etter å ha hatt lange diskusjoner om fornyelse av kontrakten.

  Riise på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Skal ta A-lisenskurs

  Norges Fotballforbund gir en rekke fotballprofiler muligheten til å ta trenerutdanning med Uefa A-lisens, blant dem brødrene John Arne og Bjørn Helge Riise. Det skriver NTB. John Arne Riise er hovedtrener for 3. divisjonslaget Flint Tønsberg, mens lillebroren Bjørn Helge er trener i Stabæk-systemet. Bestått kurs gir Uefa-godkjent sertifisering på nest høyeste nivå i trenerutdanningen.

  AaFK-spiller John Arne Riise sammen med broren Bjørn Helge Riise.
  Foto: Marius Simensen / NTB scanpix
Tidligere fotballspiller John Arne Riise vart i dag heidra av Ålesund kommune.