Hopp til innhold

John Arne Riise fikk strekk – så scoret han i comebacket

Etter seks år som fotballpensjonist, er Liverpool-legenden med den fryktinngytende venstrefoten tilbake som spiller. Nå på norsk nivå seks.

John Arne Riise fikk muligheten på straffe.

SE VIDEO: John Arne Riise var iskald fra straffemerket og sendte Avaldsnes opp i en 5-2-ledelse. Bilder med tillatelse fra Haugesunds Avis.

Det var ikke Manchester United, Real Madrid eller Bayern München som sto på motsatt side, da John Arne Riise ikledd Avaldsnes røde og hvite drakt entret scenen i 5. divisjon avdeling 4.

Men Rubbestadnes IL fra Bømlo. Tabelljumboen.

Før kampen var Riise nervøs for debuten:

– Det er vel første gang at jeg er glad for å være benket fra start, sier fotballveteranen lattermildt.

Ifølge NFF var venstrebackens siste kamp mot Hødd 2 for Rollon i 4. divisjon på Sunnmøre tilbake i mai 2017. Før det har Riise, med 110 A-landskamper for Norge, flest av alle, spilt for store klubber som Liverpool, Roma, Monaco og Fulham.

John Arne Riise på Avaldsnes

COMEBACK: I det 49. minutt kom endelig John Arne Riise for Avaldsnes mot Rubbestadnes IL.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Den tidligere Liverpool-stjernen hadde imidlertid lite å være nervøs for. Riise ble etter hvert byttet inn for Avaldsnes, og i det 73. minuttet scoret han sitt første mål for klubben.

Fra straffemerket var han iskald og satte ballen til høyre i målet med sin beryktede venstrefot.

– Det er en dårlig straffe. Jeg fikk lyst til å smelle til, men jeg fikk strekk rett før så jeg turte ikke skyte hardt. Plasserte den dårlig, men nok til at keeper ikke redda. Deilig med scoring i første kampen, forteller Riise til NRK etter kampen.

John Arne Riise etter spillerdebuten

FORNØYD: Riise mente debutkampen var perfekt uten for mye løping.

Foto: Thomas Halleland / NRK

De røde og hvite vant til slutt kampen 10–2.

– Kjenner på presset

Nylig signerte Riise en ny toårskontrakt som trener for kvinnelaget til Avaldsnes. Det var etter det at han bestemte seg for å knytte på fotballskoene igjen.

– Jeg kjenner på presset, men jeg har ingenting å bevise. Jeg har gjort mitt i karrieren. Det er mer for holde meg inne i fotballen og ha noe å gjøre på fritida mellom alle jobbingen. Jeg gleder meg og så håper jeg at treneren synes jeg er god nok til å komme innpå å gjøre noen greier, sier Riise til NRK.

John Arne Riise

John Arne Riise på vei inn på banen på Avaldsnes før kampen.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Etter debuten forteller han om hvordan hans egen karriere på banen, blir et avbrekk fra karrieren på sidelinjen.

– Det er fantastisk gøy å trene med gutta, garderobekulturen. Sitte i garderoben og få slengt meldinger etter seg. De har null respekt for det du har gjort tidligere. Det er et du har savna. Å komme på gressmatta og spille fotball uten at det er så ufattelig seriøst, det er det som er gøy, forklarer Avaldsnes-debutanten.

– Sinnssykt kult

Den tidligere Viking-spilleren Andreas Ulland Andersen har i flere sesonger vært spillendetrener for Avaldsnes herrelag. De har foreløpig ikke klart å rykke opp til 4. divisjon under Ulland Andersens ledelse. Men nå i år, ligger de godt an, på toppen av tabellen etter seks kamper med fire poengs luke ned til nummer to.

Treneren er spent på hva Riise kan tilføre mannskapet sitt.

Først og fremst tror jeg det blir en kjekk opplevelse for alle som er glad i Avaldsnes. Vi vet jo alle hvilken karriere han har hatt. Spesielt for de unge i troppen er det sinnssykt kult at han er med – og inspirerendes for laget, sier Ulland Andersen.

Andreas Ulland Andersen

Avaldsnes-trener Andreas Ulland Andersen var et stort talent på fotballbanen. Nå er han både trenerkollega og sjef for John Arne Riise i Avaldsnes. Ulland Andersen spilte blant annet for Viking, Bryne, Sandnes Ulf og Randaberg. Nå er han spillende trener i 5. divisjon.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix