Hopp til innhold

Klubbene vil ikke kjempe mot NFF for Riise

John Arne Riise (35) ønsker å fortsette karrieren i Norge. Men ingen eliteserieklubber vil ta opp kampen med fotballforbundets regler mot spillselskapet han sponses av.

John Arne Riise i India

PÅ KLUBBJAKT: John Arne Riise spilte det siste halve året i indiske Delhi Dynamos. Nå er han for øyeblikket klubbløs.

Foto: ROBERTO SCHMIDT / Afp

I går skrev John Arne Riise på sin egen blogg, at en rekke klubber i eliteserien har henvendt seg til ham med tanke på mulig spill.

Riise kom også med kraftig kritikk av Norges Fotballforbud, som ikke vil la ham spille for de øverste divisjonene i Norge så lenge han har et samarbeid med spillselskapet Betsson. Men han tror likevel mange er villige til å kjempe for ham.

«Alle vet at jeg ikke gir opp Betsson, likevel vil de signere meg. Det sier meg at klubbene er uenige i det NFF sier. Det sier meg at de mener NFF ikke kan hindre meg i å spille. Det sier meg også at de er villige til å ta fighten om det skulle skje», skriver 35-åringen.

Lite villighet

NRK har ringt alle de 16 toppklubbene i Norge. Ingen svarer at de er villige til å kjempe mot norsk fotballs reglement, per dags dato.

– Det er for tidlig å si, siden vi ikke har tilbudt ham kontrakt. Hvis vi skulle gjøre det, er det noe vi må ta stilling til. Da må styret også involveres i så fall, sier Inge André Olsen, sportslig leder i Stabæk.

– Vi har respekt for regelverket til NFF, slår blandt annet Sarpsborg, Vålerenga og Aalesund fast.

Inge Andre Olsen

TOK KONTAKT: Stabæks sportslige leder, Inge André Olsen har henvendt seg til Riise.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det er vanskelig å si noe om så lenge det ikke er aktuelt å signere ham. Men han kan tilføre norsk fotball mye, så det er naturlig at det er interesse. Jeg er riktig nok usikker på om Riises krav er på bølgelengde med oss i Sogndal. Men jeg håper det løser seg for ham, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.

Én klubb bekrefter

«Jeg har som sagt blitt nedringt av norske klubber siste 48 timene», skriver Riise i blogginnlegget.

Bare én av 16 Eliteserieklubber bekrefter interesse for Riise overfor NRK. Stabæk.

– Jeg kjenner John Arne godt og han er en spennende spiller. Da er det naturlig at vi har tatt kontakt. Så det har vi, men vi har ikke gitt noe tilbud, sier Stabæks Olsen.

De 15 andre klubbene svarer kontant nei. De har ikke kontaktet Riise. Riise har ikke lyst til å kommentere konflikten med NFF overfor NRK og har ikke besvart spørsmål angående denne saken. Men han har lagt ut følgende på Twitter i kveld:

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Anna Svendsen legger opp

    Langrennsløper Anna Svendsen avslutter karrieren etter inneværende sesong.

    Tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag.

    – En tid for alt, skriver veteranen.

    – Jeg har gått en litt annerledes vei enn mange andre. Tok bachelor i sykepleie rett etter videregående og dro to år til USA etter det og har de siste ti årene satset for fullt som langrennsløper, men nå er den reisen over, legger hun til.

    Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger.

    Selv trekker tromsøværingen fram sjuendeplassen i sprint under VM i Oberstdorf som et naturlig høydepunkt. Det har også blitt fire sesonger på landslaget og 86 starter i verdenscupen.

    – Et nytt kapittel i livet står for tur, og nå gleder jeg meg til å starte i jobb som sykepleier på infeksjonsmedisinsk avdeling, skriver 34-åringen. (NTB)

    Anna Svendsen i Drammen
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal