Hopp til innhold

Carl-Erik Torp: – Dette blir ikke et tre som vokser inn i himmelen

Tidligere Liverpool-, Roma- og Monaco-spiller John Arne Riise skal trene Toppserielaget Avaldsnes de neste to årene. Fotballekspert har ikke troen på at det blir et forhold som varer.

John Arne Riise

Toppserieklubben Avaldsnes fra Karmøy overrasket alle da de presenterte tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise som ny trener i klubben på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Det ble kjent på en pressekonferanse på Scandic Maritim i Haugesund onsdag formiddag.

– Jeg er ikke sjokkert, men jeg er ganske overrasket over at jeg sitter her. Jeg har snakket med mange rundt meg. Mange spurte meg om hva som skjer, og folk har tippet at jeg skulle til ulike klubber. Men ingen tippet Avaldsnes, sa John Arne Riise på pressekonferansen.

Mange ble svært overrasket da Toppserieklubben Avaldsnes skulle presentere ny trener onsdag. Inn kom nemlig en av tidenes største norske fotballspillere.

Brukte Semb og Høgmo som rådgivere

Riise har skrevet under på en toårskontrakt. Han flytter nå til Avaldsnes på Karmøy, et tettsted med rundt 3000 innbyggere.

– Jeg fikk en henvendelse for halvannen uke siden. Etter møter med klubben og samtaler med blant annet Per-Mathias Høgmo og Nils Johan Semb, var jeg aldri i tvil. Jeg er imponert over profesjonaliteten i klubben, sier Riise.

Sportslig leder i Avaldsnes, Ove Arnesen, har stor tro på signeringen.

– Dette er kjempespennende og i dag sitter jeg med en ordentlig godfølelse. Jeg tror vi har fått en trener som er den rette for oss. Han er litt mer enn bare en trener. Vi vet det blir show, og det kan vi like, sier Arnesen.

Sportslig leder i Avaldsnes Ove Arnesen

Sportslig leder i Avaldsnes, Ove Arnesen, er svært fornøyd med ansettelsen.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Carl-Erik Torp: – Dette hadde jeg ikke sett komme

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er svært overrasket over ansettelsen.

– I dag stepper en gammel sirkushest tilbake på scenen. Og det er en veldig uventet scene. Dette hadde jeg ikke sett komme, sier han til NRK.

Han mener ansettelsen av Riise kan bidra til å bygge oppmerksomhet rundt kvinnefotballen, men frykter at det kan bli en kortvarig affære.

– Jeg tror ikke han fullfører kontrakten. Det handler om flere ting. Både hans inngang til jobben og at han kommer til en klubb med store utfordringer. De har en ung stall, og har mistet mange profiler. Det kan fort være en kamp i nedrykksstriden neste år. Men nå får de utfordre det og teste det. Jeg tror ikke det er et tre som vokser inn i himmelen, sier Torp.

Carl-Erik Torp

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp tror ikke at Avaldsnes og John Arne Riise blir en god match.

Foto: NRK

Han mener imidlertid at jobben kan være både lærerik og bra for Riise.

– Det er et smart valg av John Arne. Veien inn i toppfotballen er kortere på kvinnesiden, og trenerutdannings-messig kommer han fort opp på et høyere nivå, sier han.

Kan bli TV-serie

For show blir det nok med Riise. I løpet av året har vi fulgt sunnmøringen som trener for laget Flint i 3. divisjon i TV2-serien «Fan av Flint».

Laget rykket ned, og Riise trakk seg som trener.

Nå er det gode muligheter for at sesong 2 av serien finner sted på Karmøy.

– Jeg er i dialog med de som lager serien om vi skal fortsette sesong 2. Nå som jeg er i en klubb, er de nok interesserte i å være med på det. Jeg er ganske trygg på at det blir noe av, sier Riise.

Lover hard oppkjøring

Avaldsnes endte på 8. plass i årets sesong, men har tatt medalje i Toppserien fire ganger de siste seks årene.

John Arne Riise

John Arne Riise er overrasket over at han nå skal være Avaldsnes-trener de neste to årene.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Riise avslører at det blir en tøff vinter for Avaldsnes-spillerne.

– Min jobb begynner nå. Nå må vi først få inn 4–5 spillere og få satt laget før sesongoppkjøringen starter i januar. Så kan nok spillerne vente seg en hard oppkjøring. Det skal jeg ikke legge skjul på, sier Riise.

Han forklarer overfor NRK at han vil bruke kontaktene sine fra inn- og utland til å få nye spillere til klubben.

– Jeg har ikke det store nettverket i damefotball, men jeg kjenner mange. Mitt nettverk blir viktig, sier han.

John Arne Riise tar over for Thomas Dahle, som ga seg som Avaldsnes-trener tidligere i høst.

NM fotball kvinner 2020, semifinale: Vålerenga - Avaldsnes

Avaldsnes og Anna Langås Jøsendal spilte semifinale i cupen i fjor. Nå får de John Arne Riise som trener.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

En av Norges største

Riise er en av Norges største fotballspillere gjennom tidene. Han ble ligamester med Monaco som 19-åring, og vant siden FA-cupen, ligacupen og Champions League med Liverpool. I tillegg har han 99 kamper for den italienske storklubben Roma.

Riise er utdannet som trener på høyeste UEFA-nivå, og har tidligere uttalt til NRK at drømmen er å trene et lag i Premier League.

Nå ser han på Avaldsnes som en unik mulighet til å bli en enda bedre trener.

– Det er ingen tvil om at jeg har mål om å bli trener i Premier League. Nå kommer jeg til å trene litt andre typer enn jeg gjorde i herrefotballen. Det vil lære meg mer om meg selv som person, og om andre mennesker. Jeg tror dette er et godt steg for meg de neste par årene, sier Riise.