Atlanterhavsparken
Foto: Atlanterhavsparken

Atlanterhavsparken

Oppsummert

Atlanterhavsparken i Ålesund.

 • Får kompensert tapte inntekter

  Atlanterhavsparken i Ålesund blir inkludert i kompensasjonsordningen for kultur,- idretts og frivillighetssektoren. Det sa kulturminister Abid Raja (V) da han besøkte Atlanterhavsparken lørdag. Raja viser til at Atlanterhavsparken er en frivillig stiftelse. ESA skal godkjenne dette, og så snart det har skjedd kan Atlanterhavsparken søke om å få en kompensert for tapte billettinntekter, sier Abid Raja. Atlanterhavsparken sliter økonomisk som følge av koronakrisen, og daglig leder Tor Erik Standal mener drahjelpen fra regjeringa er viktig. Atlanterhavsparken er helt avhangig av billettinntektene, men har havnet mellom flere stoler når det gjelder kompensasjonsordningen. – Dette er gull verdt for oss og vil bidra til å få oss gjennom den vanskelige situasjonen, sier Standal.

  Kulturminister Abid Raja snakker med daglig leder ved Atlanterhavsparken, Tor Erik Standal.
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • – Det er stort å kunne åpne igjen

  Atlanterhavsparken i Ålesund åpnet igjen i dag etter å ha vært stengt på grunn av koronapandemien. Daglig leder Tor Erik Standal jubler over at akvariet kan åpne for besøkende igjen. – For oss så skaper dette litt 17.maifølelse, sier Standal. Han sier at det var en spesiell opplevelse å se de første gjestene komme og barna springe inn for å se på fiskene. – Det er dette vi lever for, det er dette som er jobben vår, sier Standal.

  Tor Erik Standal
  Foto: Atlanterhavsparken
 • Atlanterhavsparken får kompensasjon

  Regjeringa har juster kompensasjonsordninga for tapte billettinntektar i sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett, slik at Atlanterhavsparken og Akvariet i Bergen også blir dekt. – Akvaria gir fantastiske opplevingar, derfor er eg glad for å gi desse ei god nyheit i ei vanskeleg tid, seier kultur- og likestillingsminister Abid Raja. Det har blitt starta innsamlingsaksjonar for Atlanterhavsparken etter at dei varsla om ein svært vanskeleg økonomisk situasjon.

  Atlanterhavsparken i Ålesund
  Foto: Remi Sagen / NRK
 • Har samla inn 500.000 i helga

  Etter at Atlanterhavsparken gjekk ut i Sunnmørsposten om at akvariet stod i ei alvorleg økonomisk krise, har dei fått stor støtte. To spleis-aksjonar har samla inn 550.000 kroner, mens fôrleverandørar har sponsa dei med fleire tonn mat. – Det er heilt fantastisk. Det er utruleg kva som bur i folk, og vi er evig takksam for dei initiativa, seier Rune Veiseth, driftsdirektør i Atlanterhavsparken. Bakgrunnen for situasjonener at dei som stifting har hamna utanfor regjeringas krisepakker. Veiseth er no langt meir optimistisk til utsiktene etter at politikarar har tatt kontakt i helga. Veiseth fastslår at spleis-pengane blir øyremerkt dyra, som fôr eller innstallasjonar som gjer forholda betre.

  Rune veiseth, driftsdirektør for Atlanterhavsparken
  Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK
 • Har samlet inn 230.000 kroner

  Sunnmørsposten skrev fredag at Atlanterhavsparken i Ålesund hadde så store økonomiske problemer på grunn av koronakrisa at de kunne bli nødt til å avlive dyr og legge ned driften. Lørdag skriver avisa at ved hjelp av et spleiseinitiativ ble det over natten samlet inn 230.000 kroner. Det gjør daglig leder Tor Erik Standal rørt og glad. – Det kom litt brått på, men det viser at folk bryr seg, sier han.

  Atlanterhavsparken i Ålesund
  Foto: Remi Sagen / NRK