NRK Meny
Normal

Viste fram nyfødte pingvinkyllinger

Denne pingvinkyllingen er bare tre uker gammel. Atlanterhavsparken i Ålesund har nå fem nyfødte pingvinkyllinger og to uklekte egg.

Akvarist Tommy Vangsmo ved Atlanterhavsparken i Ålesund viser fram en nyfødt pingvinkylling

Akvarist Tommy Vangsmo ved Atlanterhavsparken viser fram en av de nyfødte pingvinkyllingene.

Foto: Frode Berg / NRK

Det var en tydelig stolt akvarist som kunne hente ut pingvinkyllingen og vise den fram for publikum som også torsdag hadde kommet for å se på mating av pinviner. De fikk med seg noe ekstra.

– Når pingvinene i Atlanterhavsparken får kyllinger år etter år, så viser det at de trives hos oss. Mange andre steder så sliter de med å oppnå de samme resultatene, sier akvarist Tommy Vangsmo.

Publikum rundt pingvinbassenget ved Atlanterhavsparken i Ålesund.

Det er alltid mange som kommer for å se matingen av pingvinene i Atlanterhavsparken. I dag fikk de også med seg noe ekstra når en av de nyfødte pingvinkyllingene ble vist fram for første gang.

Foto: Frode Berg / NRK

En litt redd kylling

Da Vangsmo løftet av lokket og så ned på pingvingmoren og kyllingen, ble det en litt aggressiv stemning. Moren hadde ikke lyst til å gi fra seg kyllingen, og kyllingen gjemte seg bak henne inne i hjørnet av kassen de bor i. Men Tommy Vangsmo ville ikke gi seg.

– Dette er noe de må venne seg til, understreker Vangsmo.

Den sprellende kyllingen ble løftet ut i solskinnet, men det tok ikke så lang tid før var den tilbake i tryggheten hos moren

Nyfødt pingvinkylling i Atlanterhavsparken i Ålesund

Pingvinkyllingen vil helst være hos moren sin, men den kom ut for å hilse på publikum.

Foto: Frode Berg / NRK

Populære pingviner

– Alle blir jo glade når de ser nytt liv. Og når de ser på de voksne pingvinene ser de en fugl som er litt klønete og klumsete på land. Mange kan nok sammenligvne seg med pingviner innimellom. Men når de er i vann så er de jo veldig grasiøse og elegante. Det er lett å bli glad i dem, understreker Vangsmo.

Pingviner i Atlanterhavsparken i Ålesund

- Mating av pingviner er alltid en publikumssuksess, sier akvarist Tommy Vangsmo.

Foto: Frode Berg / NRK