Ada Stolsmo Hegerberg
Foto: Lisi Niesner / Reuters

Ada Stolsmo Hegerberg

Oppsummert

Ada Martine Stolsmo Hegerberg er fødd i 1995 på Sunndalsøra. Ho spelar for Olympique Lyonnais. Ho er kåra til beste kvinnelege fotballspelar i Europa, og har norske og internasjonale titlar. Ho har no takka nei til vidare spel med landslaget.

 • – Har mye å gi de kommende årene

  Ett år etter at Ada Hegerberg som første kvinne fikk tildelt Gullballen ble Lyon-spilleren nummer fire i år. Det er hun godt fornøyd med. – Absolutt, det er stort. Jeg har høye ambisjoner og det er spesielt å komme hit etter å ha vunnet Ballon d’Or forrige sesong. Det handler ikke om å gjøre noe revolusjonerende, men å fortsette å holde seg på toppen. Å bli nummer fire er motiverende. Jeg vet jeg har mye å gi de kommende årene, sier den norske Lyon-spilleren til svenske Aftonbladet.

   Ada Hegerberg celebrates after
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters
 • Ikke lenger på lønnstoppen

  Ada Stolsmo Hegerberg blir ikke lenger verdens best betalte kvinnelige fotballspiller når australske Samantha Kerr kommer til Chelsea på nyåret, melder France Football.

  Det velrenommerte fotballmagasinet hevder å ha kilder på at Kerr får mer i lønningsposen i London enn Hegerberg har i Lyon.

  Kerr signerte nylig en to og et halvt år lang kontrakt med Chelsea. Der blir hun lagvenninne med Maren Mjelde, Maria Thorisdottir og Guro Reiten.

  Ifølge France Football vil Kerr få en årslønn i Chelsea på 480.000 euro, tilsvarende i underkant av fem millioner norske kroner, før skatt. (NTB)

  16-delsfinalen i Champions League kvinner. Avaldsnes - Lyon (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Ada Hegerberg historisk

  Ada Hegerberg har så langt scora to av Lyon sine mål mot Hjørring i Champions League. Hegerberg tangerer dermed Anja Mittag sin rekord som den mestscorande spelaren i Champion League gjennom tidene. Scoringane i kveld var ifølgje Dagbladet scoring nummer 50 og 51 i Champions League.

  Ada og Andrine Hegerberg på Lørenbanen.
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Kåret til verdens beste. Slik reagerte hun i natt