Hopp til innhold
Ada Stolsmo Hegerberg
Foto: Lisi Niesner / Reuters

Ada Stolsmo Hegerberg

Oppsummert

Ada Martine Stolsmo Hegerberg er fødd i 1995 på Sunndalsøra. Ho spelar for franske Lyon. I 2018 blei ho historisk då ho blei den første kvinna til å vinne Gullballen.

 • Må prioritere rehabilitering

  Ada Stolsmo Hegerberg stiller ikke på torsdagens norske mediemøte i fotball-VM. Hun prioriterer jobben for å bli kampklar etter skade. Hegerberg måtte kaste inn håndkleet rett før kampstart mot Sveits tirsdag etter å ha fått en kjenning i lysken under oppvarming. Dagen etter ble det kommunisert fra legen at det er en mulighet for at spissen blir klar til søndagens avsluttende gruppekamp mot Filippinene.

  Ada Hegerberg og Hege Riise
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Peker på USA og England

  Norges spisstjerne Ada Stolsmo Hegerberg har ingen «brannfakler» når hun skal liste opp favorittene i det kommende fotball-VM i Australia og New Zealand. Norge kommer til mesterskapet som underdog etter et svakt EM i fjor, men de største favorittene har Hegerberg kontroll på. Hun peker på vinnerkandidater som USA og England. – Helt ærlig så synes jeg det er veldig vanskelig å forutsi hva som kommer til å skje i et VM og mesterskap generelt. Det kommer alltid til å være «top dogs» som har store forventninger, og som alltid er oppi der. Man kan aldri avskrive USA, og England kommer fra et veldig sterkt EM. Jeg vil si at de som har erfaringen og har vunnet noe vil stille sterkt i VM, sier Hegerberg til NTB én uke før mesterskapet sparkes i gang.

  Trening kvinnelandslaget foran VM
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Hegerberg og Lyon seriemestere i Frankrike

  Den norske fotballstjernen Ada Hegerberg har tatt nok et seriegull med Lyon. Hennes danske lagvenninne Signe Bruun ble matchvinner i 1-0-seieren mot rival PSG.

  Det var Lyon og Paris Saint-Germain det sto mellom i den nest siste serierunden. Lyon hadde en tre poengs luke før oppgjøret, og i det 88. minutt var Bruun på plass og sørget for Lyons 16. seriemesterskap.

  I fjor vant PSG serien og stoppet rekken til Lyon med 14 strake titler.

  Seriegullet var Hegerbergs åttende for Lyon. Den norske stjernespilleren kom til Lyon i 2014. 27-åringen spilte snaut 70 minutter søndag kveld.

  Lyon spiller mot tabelljumbo Soyaux i siste serierunde.

  (NTB)

  Fotball kvinner, A-landslaget, privatlanddskamp Sverige - Norge
  Foto: Lise Åserud / NTB

Nekter for krav om Hegerberg-beklagelse: – Ingen skal stå og be om unnskyldning for noe