Ada Stolsmo Hegerberg
Foto: Lisi Niesner / Reuters

Ada Stolsmo Hegerberg

Oppsummert

Ada Martine Stolsmo Hegerberg er fødd i 1995 på Sunndalsøra. Ho spelar for Olympique Lyonnais. Ho er kåra til beste kvinnelege fotballspelar i Europa, og har norske og internasjonale titlar. Ho har no takka nei til vidare spel med landslaget.

 • Skal følge VM som ekspert

  Ada Hegerberg skal være ekspert for fransk TV under VM. Det melder VG. Manager Halvor Marstrander sier til avisa at Hegerberg skal være ekspertkommentator på noen utvalgte kamper og bidra med sin faglige kompetanse og entusiasme for fotballen.

  Ada Stolsmo Hegerberg
  Foto: Lisi Niesner / Reuters
 • Hegerberg har giftet seg

  Ada Hegerberg (23) har giftet seg med Lech Poznan-spiller Thomas Rogne (28). Det forteller hun selv på Instagram. – Overveldet etter å ha giftet meg med mitt livs kjærlighet og å ha delt vår spesielle dag med familien og våre nærmeste venner, skriver Hegerberg. Paret forlovet seg i juni i fjor.

 • BBC-kåring: Hegerberg verdens beste

  Den britiske TV-giganten BBC har kåret Ada Stolsmo Hegerberg til årets kvinnelige fotballspiller for 2019. – Det er en berg- og dalbane av følelser. Det er utrolig, sier Hegerberg til BBC. Hegerberg vant tilsvarende pris også i 2017.

  Hegerberg
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
 • Ada Hegerberg i mesterligatroppen

  Ada Hegerberg er tatt ut i årets mesterligatropp av Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Til sammen er to keepere og 15 utespillere i troppen. Inkludert Hegerberg kommer totalt ni av spillerne fra årets mesterligavinner, Lyon. Hegerberg scoret tre mål da Lyon slo Barcelona 4-1 i mesterligafinalen. Ada Hegerberg var også nominert til tilsvarende tropp i 2015/2016 og 2017/2018.

  Hegerberg og familien
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP
 • – Ikke fokus på Ada nå

  Norges landslagstrener Martin Sjögren vil ikke bruke mer energi nå på å overtale Ada Stolsmo Hegerberg om å gjøre landslagscomeback. Lørdag ble 23-åringen fra Sunndalsøra den store spilleren da hun scoret hattrick for Lyon i mesterliga-finalen, men det endrer ingenting nå, sier Sjögren. - Det har vært mye snakk om dette, og jeg vet at denne saken er stor internasjonalt, men det tjener oss ingeting å legge mye fokus på den, sier landslagstreneren. I morgen samles landslaget til VM-forberedelser – uten Ada Stolsmo Hegerberg.

  martin sjögren
  Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix
Kåret til verdens beste. Slik reagerte hun i natt