Ada Stolsmo Hegerberg
Foto: Lisi Niesner / Reuters

Ada Stolsmo Hegerberg

Oppsummert

Ada Martine Stolsmo Hegerberg er fødd i 1995 på Sunndalsøra. Ho spelar for Olympique Lyonnais. Ho er kåra til beste kvinnelege fotballspelar i Europa, og har norske og internasjonale titlar. Ho har no takka nei til vidare spel med landslaget.

 • Ada Hegerberg ute denne sesongen

  Ada Hegerberg kommer ikke tilbake på banen for Lyon denne sesongen, men sikter mot neste sesong. Det melder klubben på sitt nettsted.

  Hegerberg har ikke spilt siden hun pådro seg en korsbåndskade i januar i fjor. På ettersommeren gjennomgikk hun en ny operasjon for å fikse en gammel skade, men rehabiliteringen har tatt lenger tid enn forventet.

  Nå har hun ifølge klubben gitt opp å gjøre comeback denne sesongen. I stedet prøver hun å bli klar til sesongforberedelsene til 2021-22-sesongen.

  Det har kommet få nyheter om Hegerberg fra Lyon under hennes skadeperiode, men før juli i fjor meldte klubben at kontrakten hennes er forlenget til 2024. (NTB)

  Hegerberg
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP
 • Smittespredning i Hegerbergs klubb

  En rekke koronatilfeller i Lyons kvinnelag setter returkampen mot Paris Saint-Germain i mesterligakvartfinalen på vent. Ny dato er ikke klar.

  De franske rivalene skulle egentlig møtes til en avgjørende duell onsdag. Lyon vant forrige uke 1-0 i Paris.

  Utsettelsen skjer etter spredning av koronaviruset i Ada Hegerbergs lag. Mandag morgen testet fire Lyon-spillere positivt, og fra før var det allerede to smittetilfeller.

  Hele troppen har gått i karantene på oppfordring fra lokale helsemyndigheter. Det høye smitteantallet fikk Lyon-ledelsen til å be Uefa om å utsette returkampen mot PSG.

  tJ0APSl2NE0
  Foto: Liselotte Sabroe / AP
 • Ny, lukrativ avtale for Hegerberg

  Ada Hegerberg har skrive under på ei ny kontrakt i franske Lyon som strekk seg til 2024. Det melder klubben.

  – Det er ei stor glede å kunne signere ei forlenging med verdas beste spelar, seier Lyon-president Jean-Michel Aulas.

  Hegerberg har unne fem strake meisterligatitlar og seks strake ligatitlar med Lyon.

  – Dette er klubben i mitt hjarte. Eg har heile tida ynskja å forlenge kontrakten, for det var aldri noko tvil i hovudet mitt. Lyon har alltid vore det første alternativet. Det gir meg ro til å kunne komme tilbake sterkare, seier ho.

  Ifølge VG gir avtala ei «solid» lønnsauke. Hegerberg nærmar seg ei millionlønn frå klubben.

  Previews - UEFA Women's Champions League Final
  Foto: Kevin Barnes - CameraSport / CameraSport via Getty Images
 • Hegerberg mot ny kontrakt

  Kjelder til VG seier at Ada Hegerberg vil signere ny kontrakt med sin noverande klubb Lyon. Når ho først signerte med Lyon vart ho verdas best betalte kvinnelege fotballspelar, den kontrakten går ut sommaren 2021. Ei ny kontrakt skal snart vere klar.

Kåret til verdens beste. Slik reagerte hun i natt
Martin Sjögren, Ada Hegerberg og Lars Lagerbäck

Lagerbäcks Hegerberg-beskjed: – Vi skal ikke overtale på dette nivået