Ada Stolsmo Hegerberg
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ada Stolsmo Hegerberg

Oppsummert

Ada Martine Stolsmo Hegerberg er fødd i 1995 på Sunndalsøra. Ho spelar for Olympique Lyonnais. Ho er kåra til beste kvinnelege fotballspelar i Europa, og har norske og internasjonale titlar. Ho har no takka nei til vidare spel med landslaget.

 • Ute med lårskade

  Ada Stolsmo Hegerberg sliter fortsatt med låret og var ikke klar for spill da Lyons kvinnelag i fotball slo Rodez Aveyron 4-0 i serien lørdag kveld. Hun spilte heller ikke da Lyon slo samme motstander 6-0 i cupen forrige helg. Trener Reynald Pedros har sagt at skaden ikke er alvorlig.

  Ada Hegerberg
  Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK
 • Høyr «Ukeslutt»

  Foreldra til Ada Stolsmo Hegerberg, Gerd Stolsmo og Stein Erik Hegerberg, snakkar ut om dottera i denne vekas «Ukeslutt». Her snakkar dei mellom anna om måndag kveld då Ada blei tildelt den prestisjetunge Ballon d'Or i Paris. Høyr heile innslaget her:

 • Nominert til NFFs gullball

  Ada Stolsmo Hegerberg og Guro Reiten fra Sunndalsøra er nominert til fotballforbundets pris, «Gullballen». Den deles ut til årets beste fotballspiller. Tidligere har kvinner og menn delt prisen, men i år skal to gullballer deles ut. Også Maren Mjelde er nominert.

  Guro Reiten og Ada Stolsmo Hegerberg
  Foto: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX og ROMAIN LAFABREGUE / AFP
 • Hegerberg hyllet av Lyon-fansen

  Med Gullballen i hendene ble Ada Hegerberg tiljublet av tusenvis av tilskuere i forkant av Lyons cupmøte med Rennes i fransk fotball onsdag. Den norske 23-åringen har scoret på bestilling for Lyon etter overgangen til den franske storklubben i 2014. Forrige sesong var intet unntak. 53 mål ble fasiten. 15 av dem kom i mesterligaen, hvilket var rekord. Totalt har 23-åringen scoret 120 mål på 95 kamper for sin nåværende klubb.

  Ada Stolsmo Hegerberg
  Foto: EMMANUEL FOUDROT / Reuters
Kåret til verdens beste. Slik reagerte hun i natt