Ada Stolsmo Hegerberg
Foto: Lisi Niesner / Reuters

Ada Stolsmo Hegerberg

Oppsummert

Ada Martine Stolsmo Hegerberg er fødd i 1995 på Sunndalsøra. Ho spelar for Olympique Lyonnais. Ho er kåra til beste kvinnelege fotballspelar i Europa, og har norske og internasjonale titlar. Ho har no takka nei til vidare spel med landslaget.

 • BBC-kåring: Hegerberg verdens beste

  Den britiske TV-giganten BBC har kåret Ada Stolsmo Hegerberg til årets kvinnelige fotballspiller for 2019. – Det er en berg- og dalbane av følelser. Det er utrolig, sier Hegerberg til BBC. Hegerberg vant tilsvarende pris også i 2017.

  Hegerberg
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
 • Ada Hegerberg i mesterligatroppen

  Ada Hegerberg er tatt ut i årets mesterligatropp av Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Til sammen er to keepere og 15 utespillere i troppen. Inkludert Hegerberg kommer totalt ni av spillerne fra årets mesterligavinner, Lyon. Hegerberg scoret tre mål da Lyon slo Barcelona 4-1 i mesterligafinalen. Ada Hegerberg var også nominert til tilsvarende tropp i 2015/2016 og 2017/2018.

  Hegerberg og familien
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP
 • – Ikke fokus på Ada nå

  Norges landslagstrener Martin Sjögren vil ikke bruke mer energi nå på å overtale Ada Stolsmo Hegerberg om å gjøre landslagscomeback. Lørdag ble 23-åringen fra Sunndalsøra den store spilleren da hun scoret hattrick for Lyon i mesterliga-finalen, men det endrer ingenting nå, sier Sjögren. - Det har vært mye snakk om dette, og jeg vet at denne saken er stor internasjonalt, men det tjener oss ingeting å legge mye fokus på den, sier landslagstreneren. I morgen samles landslaget til VM-forberedelser – uten Ada Stolsmo Hegerberg.

  martin sjögren
  Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix
 • Flere mål enn spilte kamper

  Ada Stolsmo Hegerbergs hat-trick i lørdagens mesterligafinale gjør at hun nå har flere scoringer enn spilte kamper i sin seniorkarriere, melder statistikkbyrået Squawka. Denne sesongen har hun 31 mål på 26 kamper.

  Laster Twitter-innhold
Kåret til verdens beste. Slik reagerte hun i natt