Ada Stolsmo Hegerberg
Foto: Lisi Niesner / Reuters

Ada Stolsmo Hegerberg

Oppsummert

Ada Martine Stolsmo Hegerberg er fødd i 1995 på Sunndalsøra. Ho spelar for Olympique Lyonnais. Ho er kåra til beste kvinnelege fotballspelar i Europa, og har norske og internasjonale titlar. Ho har no takka nei til vidare spel med landslaget.

 • Hegerberg kan bli årets spiller

  Ada Hegerberg er blant tre spillere som kan vinne årets kvinnelige spiller kåret av UEFA. Det skriver UEFA på sine nettsider. Hegerbergs Lyon-lagvenninner Amandine Henry og Lucy Bronze er de to andre nominerte. Vinneren offentliggjøres 29. august.

  Hegerberg
  Foto: Balazs Czagany / AP
 • Kan bli årets spiller

  Ada Hegerberg er en av tolv spillere som av FIFA er nominert til årets spiller i verden. Hegerberg scoret hat-trick i finalen da Lyon vant mesterligaen, og hun ble også fransk serie og cupmester. Vinneren blir kåret i september, og det er landslagssjefer, kapteiner, journalister og en nettavstemning som til slutt avgjør hvem som vinner.

 • Nominert til årets spiller

  Både Ada Hegerberg (Lyon) og Caroline Graham Hansen (Barcelona) er nominert til prisen som årets spiller i 2018/2019-sesongen av FIFA.

  Totalt 12 spillere er nominert, blant dem VM-helten Megan Rapinoe.

  Hegerberg
  Foto: Lisi Niesner / Reuters
 • Skal følge VM som ekspert

  Ada Hegerberg skal være ekspert for fransk TV under VM. Det melder VG. Manager Halvor Marstrander sier til avisa at Hegerberg skal være ekspertkommentator på noen utvalgte kamper og bidra med sin faglige kompetanse og entusiasme for fotballen.

  Ada Stolsmo Hegerberg
  Foto: Lisi Niesner / Reuters
Kåret til verdens beste. Slik reagerte hun i natt