Hopp til innhold

Hegerberg avviser Haaland-grep: – Det er viktig at det holdes profesjonelt

Mandag møtte Ada Hegerberg pressen i forbindelse med landslagets VM-oppkjøring. Stjernespissen er klar på at hun ikke kommer til å kopiere Erling Braut Haaland.

haaland og hegerberg

NORGE-STJERNER: Erling Braut Haaland og Ada Hegerberg.

Foto: NTB

De bøtter inn mål og stjeler overskriftene på landslagssamling. Likevel velger Hegerberg helt motsatt av Haaland når det gjelder én viktig del av landslagsforpliktelsene.

– Jeg har vært i tøffe runder med media opp igjennom karrieren. Det har vært god erfaring også. Så handler det veldig mye om å fremme sporten vår. Dere har en veldig viktig rolle i det, jeg har en veldig viktig rolle i det. Derfor er det viktig for meg at dere har adgang, at det holdes profesjonelt, at dere får det dere skal ha.

Slik svarer Ada Hegerberg på spørsmål om hvorfor hun ikke gjør som spisskollega Haaland.

Premier Leagues mestscorende spiller har nemlig blitt skjermet fra medieforpliktelser på landslagssamlinger.

Senest etter totalkollapsen mot Skottland, gikk han rett til bussen fra garderoben, med tillatelse fra landslagssjef Ståle Solbakken - selv om Uefa-reglene sier at spillerne skal stille seg disponible for pressen etter kamp.

– Haaland slipper unna mye media, hva tenker du om det?, blir Hegerberg spurt om.

– Hva jeg tenker om det? Jeg har egentlig ingen kommentarer til det, det er ikke så viktig hva jeg tenker om det. For min egen del tenker jeg at det er veldig viktig å ha et respektabelt forhold til media.

Ada Hegerberg

Barcelona-rykter

Særlig i perioden før Haaland signerte med City ble han skjermet fra media under landslagssamlinger. Nå er det Hegerbergs klubbfremtid det stilles spørsmålstegn til, noe 27-åringen svarer på, om så noe gåtefullt.

Den siste tiden har det florert rykter om at Hegerberg kan bli lagvenninne med Graham Hansen også på klubbnivå. 27-åringen har spilt for Lyon siden sommeren 2014, hvor hun har tatt seks Mesterliga-titler og vunnet den franske serien åtte ganger.

På spørsmål om ryktene om Barcelona svarer Hegerberg:

– No comment, som man bruker å si. Det virker som dere har mer informasjon om det enn hva jeg har. Men jeg har ett år igjen av kontrakten min, det tar jeg med knusende ro. Jeg har stått i slike situasjoner før og er godt vant med det. Så jeg føler at jeg klarer å holde fokus på det jeg skal, det er å spille et godt VM for Norge.

Kvinnelandslaget

LAGKAMERATER: Det ryktes at Norges store stjerner Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen også kan bli kolleger i Barcelona.

Foto: Heiko Junge / NTB

Du har vært i Lyon lenge, ser du for deg å bli der resten av karrieren?

– Det gjenstår å se, det er veldig vanskelig å sette ord på nå. Jeg har som sagt ett år igjen. Det er klart at Lyon er i litt endring, vi har en ny eier, etter en stor periode med den forrige eieren. Jeg har hatt god dialog med den nye eieren, samtidig så har ikke Lyon tatt kontakt med agentene mine ennå. Det er statusen i dag, sier en kryptisk Hegerberg.

– Det er helt ubetydelig hva jeg tenker om Barcelona akkurat nå, konstaterer hun.

– Ada er en veldig bra spiller. Alle vet at hun kan score mål og jeg tror hun kunne bidratt med mye på et hvilket som helst lag. Svaret er alltid «ja, takk» til folk som kan score mye mål, sier Graham Hansen om ryktene rundt Hegerberg.

Ada Stolsmo Hegerberg og A-landslaget trener på Ullevaal stadion før VM 2023 i Australia og New Zealand.

GODT HUMØR: Ada Hegerberg fikk strekt på både lår og smilebånd på første dag av treningsleiren før sommerens VM.

Foto: NTB

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp tror Barcelona kan være et godt valg for spissen.

– Hun kan passe bra inn. For spissen er ikke alltid så delaktig i spillet ellers i Barcelona. For Ada hadde det vært et trygt valg, hvor hun kommer til å passe godt inn. Det er et lag som er gunstig for Ada, mener Torp.

– Elektrisk stemning

Mandag startet landslaget sin oppladning til sommerens fotball-VM i Australia og New Zealand. Landslagssjefen har et klart mål for mesterskapet:

– Vi har mål om å vinne pulja. Det er tydelig. Veien videre er mest sannsynlig Japan eller Spania, som blir en nøtt vi må knekke. Men det er de laga vi har spilt mest mot, så vi håper å komme dit, sier Hege Riise.

Etter en travel, men suksessfull slutt på sesongen for Lyon i Frankrike, forteller Hegerberg at hun har fått en pause før landslagssamlinga.

– Jeg tror det har vært veldig positivt, eller vi får jo se. Men jeg tror det har vært veldig bra at jentene har fått pusta litt før vi er i gang igjen.

– Det er litt elektrisk stemning. Nå har de hatt ferie, og har kommet inn med god stemning. De trippa og var superglad for å se hverandre, sier Riise om dagens økt.

Ada Stolsmo Hegerberg og A-landslaget trener på Ullevaal stadion før VM 2023 i Australia og New Zealand

GJENSYNSGLEDE: Mange var glade for å se hverandre igjen på Ullevaal stadion.

Foto: NTB

Fokus på lagarbeid

Riise har også planen klar for hvordan hun best skal utnytte verdensstjernene Hegerberg og Graham Hansen.

– Caroline er en kant som kan gå utover og innover og være en trussel. Hegerbergs kvaliteter foran mål taler for seg selv. Det kollektive Norge er helt avhengige av de to, med fler, for å lykkes. Kantrolle er det som er tenkt for Caroline, grunnformasjonen vår er en 4-3-3, så har vi endringer der som vi kan gjøre. Caro kan også spille inne, men vi har ikke den naturlige 10-er-spilleren, forklarer Riise på pressekonferansen. Hun vektlegger lagarbeidet:

– Med to stjerner er de også avhengig av et kollektiv for at de skal få det til og kollektivet er avhengige av dem. Så det henger sammen. Det handler om de gode relasjonene og ikke jobbe isolert med bare de.

Fotball kvinner. Hege Riise

LANDSLAGSSJEF: Hege Riise.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Hegerberg stemmer i:

– Har du et sterkt kollektiv på plass kommer individet til å skinne.

– Vi kommer ikke til å ha noen større marginer i forhold til de andre lagene. Vi må ha et så sterkt kollektiv som mulig. Det kreves veldig mye av en og hver av oss. Vi har fortsatt noen uker igjen til å få ting til å sitte, mener Hegerberg.

– Jeg tror vi er en underdog, legger Graham Hansen til.

IKKE BARE FOTBALL-SNAKK: Graham Hansen lurer også på om hun kan få skyss hjem etter pressekonferansen.

Fotball-VM i Australia og New Zealand starter 20. juli og varer frem til 20. august. Norge er i gruppe A med Sveits, New Zealand og Filippinene.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal