Hopp til innhold

Røper hvorfor hun fjernet lagvenninnene fra sosiale medier: – Det gjorde meg vondt

Det skapte reaksjoner da Ada Hegerberg slettet tidligere landslagskollegaer fra sosiale medier etter landslagsexiten. Nå forklarer hun at det aldri lå noe personlig bak handlingen.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Norway, training

TILBAKE: Ada Hegerberg er igjen tilbake med flagget på brystet etter fem år med landslagspause.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Ada Hegerberg smilte stort da hun entret Ullevaal stadion og sin første landslagssamling på nesten fem år.

Hun introduserte seg for nye personer i støtteapparatet og ga gamle kjenninger en klem. Stemningen mellom henne og landslagssjef Martin Sjögren var lystig og lattermild, og hun rakk så vidt å hilse på nye og gamle landslagsvenninner før hun møtte den norske pressen.

– Jeg har hatt gode samtaler med både Caroline (Graham Hansen) og Maren (Mjelde), samtidig som jeg har hatt et godt forhold til flere av de andre spillerne gjennom mange år, forteller 26-åringen.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Norway, training

GOD STEMNING: Ada Hegerberg fikk en varm velkomst fra landslagssjef Martin Sjögren på første dag tilbake med landslaget.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

– Lå ikke noe personlig bak

Tonen ble raskt mer seriøs da hun fikk spørsmål fra VG om hvorfor hun valgte å fjerne flere av landslagsvenninnene fra sosiale medier etter landslagsexiten.

Chelsea-spillerne Maren Mjelde og Guro Reiten var blant dem hun slettet, og sistnevnte var sjokkert da hun oppdaget det.

– Jeg velger å tro at det er på grunn av landslaget og ikke meg som person. Jeg håper i hvert fall det, sa Reiten i 2018.

På det tidspunktet ønsket ikke Hegerberg å kommentere at hun fjernet gamle lagvenninner fra Instagram og Facebook, men nå forklarer hun handlingen slik:

– Da jeg tok det valget der (om å gi seg på landslaget journ.anm.), så var det et tøft valg å ta, samtidig som det var det nødvendige valget å ta også. Da gikk jeg inn i et «mode» der jeg var nødt til å holde fokus på det jeg ville ha fokus på. Og det å fortsette å se landslaget på sosiale medier gjorde meg vondt. Det lå ikke noe personlig bak det, og det er jentene klare over, sier Hegerberg.

Mjelde og Reiten

BLE FJERNET: Maren Mjelde og Guro Reiten spilte med Ada Hegerberg før hun ga seg på landslaget i 2017. Etter dette slettet Hegerberg Mjelde og Reiten fra sine sosiale medier.

Foto: Jil Yngland / NTB

Tror hun vil bli tatt godt imot

Etter at Hegerberg trakk seg fra landslaget, etter et fryktelig svakt EM i 2017, rettet hun sterk kritikk mot Norges Fotballforbund og landslagsledelsen for å nedprioritere kvinnelandslaget.

Derimot er hun tydelig på at hun aldri har kritisert landslagsspillerne.

– Hvor sikker er du på at de andre jentene tar deg imot med åpne armer?, spør Dagbladet.

– Det er jeg ganske sikker på at går veldig fint, svarer Hegerberg.

Avkreftet forventning om beklagelse

Etter det NRK kjenner til skal flere av landslagsspillerne ha forventet en beklagelse fra Hegerberg som følge av enkelte uttalelser etter landslagsexiten. Da Hegerberg-comebacket ble klart, avkreftet landslagssjefen at spilleren trengte å beklage seg.

– Her skal ingen be om unnskyldning. Her skal man skape forståelse for hverandre, og den prosessen er i gang. Her har kapteinene involvert seg på en veldig god måte. Nå må vi skape en god gruppe mot kvaliken og mot sommeren, sa han da.

Få landslagsspillere har foreløpig kommentert Lyon-stjernens Norge-retur, men NRK har pratet med Ingrid Syrstad Engen, Anja Sønstevold og Tuva Hansen. Alle tre sier de er glade for at en av verdens aller beste fotballspillere er tilbake på landslaget.

 • Maren Mjelde skulle etter planen være med på pressekonferansen sammen med Ada Hegerberg mandag, men den norske kapteinen har testet positivt for korona og kunne dermed ikke stille. Hun er dermed uaktuell til VM-kvalifiseringskampen mot Kosovo torsdag.

Siste nytt

 • Ruud vil snakke ut med Rune

  Munnhoggeriet mellom Holger Rune og Casper Ruud blei igjen tema på pressemøtet framfor Wimbledon.

  Dansken raste mot Ruud etter å ha tapt mot nordmannen i kvartfinalen i Roland-Garros i mai. Rune uttalte då at Ruud hadde ropt «JAAA» opp i ansiktet på han då dei to var på veg inn i garderoben, ein påstand Ruud bestemt har avvist.

  – Det er feil, det han påstår. Det er verkeleg ikkje det som skjedde. Ei stor løgn, og det er skuffande å bli loge om, sa den norske tennisstjerna til Discovery.

  På spørsmål frå ein dansk journalist før storturneringa i England svarar Ruud at han ønskjer å rydde opp med det danske talentet.

  – Eg har ikkje sett Holger sidan kampen i Paris, så eg har ikkje hatt sjanse til å snakke med han. Han fortalde løgner til media, og eg var ganske tydeleg på at det ikkje skjedde. Eg respekterer Holger som ein ung, god og fryktlaus spelar, seier Ruud og held fram:

  – Som eg sa etter kampen, oppfører han seg litt vilt, og det har vi alle sett på TV. Eg vil ikkje seie så mykje meir, men eg håpar eg kan snakke med han her eller i Båstad, så vi kan kome oss vidare frå dette.

  Holger Rune og Casper Ruud
  Foto: Christophe Archimbault/Anne-Christine Poujoulat / AFP
 • Glimt tar seieren i slitekamp

  Bodø/Glimt måtte jobbe for poengene hjemme mot Aalesund og ble reddet av to fantastiske mål av Amahl Pellegrino og Brice Wembangomo.Etter første omgangen hadde kampen gått i sjansesløseri og stillingen var 0-0.

  I andre omgang løsnet det for Glimt. Brice Wembangomo setter kampens andre og siste mål da han driblet seg forbi tre-fire spillere og bredsidet ballen i mål.

  – Det er alltid kult å score, og på den måten her også. Jeg er veldig fornøyd, sier Wembangomo til Discovery.

  De regjerende seriemesterne har ikke fått den starten de ønsket på sesongen, med 19 poeng på sine 11 første kamper. Det holder kun til 5.-plass på tabellen.

  Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Aalesund
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Sandefjord med etterlengtet hjemmepoeng – seieren glapp på tampen

  Tromsø slo tilbake etter å ha kommet under to ganger og berget 2-2 borte mot Sandefjord i Eliteserien. Det var Sandefjords første poeng på hjemmebane i år.

  2-2-resultatet kom i en kamp som var svært sjansefattig før pause, men som åpnet seg fullstendig opp etter sidebytte. William Kurtovic hadde gitt Sandefjord 1-0 kort før hvilen, men ledelsen skulle ikke holde lenge.

  – Det er en kamp som går opp og ned. Tromsø er bra med ballen, og det blir en tøff annenomgang. Det er ett poeng, og det tar vi med oss, sa Kurtovic til Discovery etter kampen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Tromsø (1-1)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste