Hopp til innhold

Røper hvorfor hun fjernet lagvenninnene fra sosiale medier: – Det gjorde meg vondt

Det skapte reaksjoner da Ada Hegerberg slettet tidligere landslagskollegaer fra sosiale medier etter landslagsexiten. Nå forklarer hun at det aldri lå noe personlig bak handlingen.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Norway, training

TILBAKE: Ada Hegerberg er igjen tilbake med flagget på brystet etter fem år med landslagspause.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Ada Hegerberg smilte stort da hun entret Ullevaal stadion og sin første landslagssamling på nesten fem år.

Hun introduserte seg for nye personer i støtteapparatet og ga gamle kjenninger en klem. Stemningen mellom henne og landslagssjef Martin Sjögren var lystig og lattermild, og hun rakk så vidt å hilse på nye og gamle landslagsvenninner før hun møtte den norske pressen.

– Jeg har hatt gode samtaler med både Caroline (Graham Hansen) og Maren (Mjelde), samtidig som jeg har hatt et godt forhold til flere av de andre spillerne gjennom mange år, forteller 26-åringen.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Norway, training

GOD STEMNING: Ada Hegerberg fikk en varm velkomst fra landslagssjef Martin Sjögren på første dag tilbake med landslaget.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

– Lå ikke noe personlig bak

Tonen ble raskt mer seriøs da hun fikk spørsmål fra VG om hvorfor hun valgte å fjerne flere av landslagsvenninnene fra sosiale medier etter landslagsexiten.

Chelsea-spillerne Maren Mjelde og Guro Reiten var blant dem hun slettet, og sistnevnte var sjokkert da hun oppdaget det.

– Jeg velger å tro at det er på grunn av landslaget og ikke meg som person. Jeg håper i hvert fall det, sa Reiten i 2018.

På det tidspunktet ønsket ikke Hegerberg å kommentere at hun fjernet gamle lagvenninner fra Instagram og Facebook, men nå forklarer hun handlingen slik:

– Da jeg tok det valget der (om å gi seg på landslaget journ.anm.), så var det et tøft valg å ta, samtidig som det var det nødvendige valget å ta også. Da gikk jeg inn i et «mode» der jeg var nødt til å holde fokus på det jeg ville ha fokus på. Og det å fortsette å se landslaget på sosiale medier gjorde meg vondt. Det lå ikke noe personlig bak det, og det er jentene klare over, sier Hegerberg.

Mjelde og Reiten

BLE FJERNET: Maren Mjelde og Guro Reiten spilte med Ada Hegerberg før hun ga seg på landslaget i 2017. Etter dette slettet Hegerberg Mjelde og Reiten fra sine sosiale medier.

Foto: Jil Yngland / NTB

Tror hun vil bli tatt godt imot

Etter at Hegerberg trakk seg fra landslaget, etter et fryktelig svakt EM i 2017, rettet hun sterk kritikk mot Norges Fotballforbund og landslagsledelsen for å nedprioritere kvinnelandslaget.

Derimot er hun tydelig på at hun aldri har kritisert landslagsspillerne.

– Hvor sikker er du på at de andre jentene tar deg imot med åpne armer?, spør Dagbladet.

– Det er jeg ganske sikker på at går veldig fint, svarer Hegerberg.

Avkreftet forventning om beklagelse

Etter det NRK kjenner til skal flere av landslagsspillerne ha forventet en beklagelse fra Hegerberg som følge av enkelte uttalelser etter landslagsexiten. Da Hegerberg-comebacket ble klart, avkreftet landslagssjefen at spilleren trengte å beklage seg.

– Her skal ingen be om unnskyldning. Her skal man skape forståelse for hverandre, og den prosessen er i gang. Her har kapteinene involvert seg på en veldig god måte. Nå må vi skape en god gruppe mot kvaliken og mot sommeren, sa han da.

Få landslagsspillere har foreløpig kommentert Lyon-stjernens Norge-retur, men NRK har pratet med Ingrid Syrstad Engen, Anja Sønstevold og Tuva Hansen. Alle tre sier de er glade for at en av verdens aller beste fotballspillere er tilbake på landslaget.

  • Maren Mjelde skulle etter planen være med på pressekonferansen sammen med Ada Hegerberg mandag, men den norske kapteinen har testet positivt for korona og kunne dermed ikke stille. Hun er dermed uaktuell til VM-kvalifiseringskampen mot Kosovo torsdag.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters
  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal