Hopp til innhold

Hegerberg slår tilbake mot spådommene: – Vi har aldri tvilt

Etter ett år tok Ada Hegerberg og lagvenninnene tilbake mesterligatronen – til tross for at ekspertene hadde Barcelona som favoritter. 26-åringen sier at laget aldri tvilte på at seier var mulig.

Women's Champions League Final - FC Barcelona v Olympique Lyonnais

«WE ARE THE CHAMPIONS»: En smørblid Ada Hegerberg (i midten) løfter pokalen under konfettiregnet.

Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters

Ada Hegerberg kunne juble og feire sammen med lagvenninnene etter en sterk finaleseier mot Barcelona.

Det er som et eventyr, helt ærlig. Akkurat nå prøver jeg å la hvert eneste øyeblikk synke inn, sier Hegerberg til NRK etter kampen.

26-åringen var toneangivende da Lyon slo tittelforsvarer Barcelona i finalen, og sikret klubbens åttende mesterligatittel. I fjor røk Lyon ut allerede i kvartfinalen i mesterligaen, etter å ha vunnet hele fem år på rad.

Women's Champions League Final - FC Barcelona v Olympique Lyonnais

BEVISET: Hegerberg med både gullmedaljen og mesterligatrofeet.

Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters

Før kampen trodde de fleste eksperter at det var Barcelona som kom til å stikke av med seieren i finalen også i år – men Hegerberg har aldri tvilt på at Lyon-seier var mulig.

Vi har ikke tvilt på oss selv ett sekund. Vi har jobbet hardt internt, og vært fokusert på hva vi skal gjøre for å komme til de målsjansene. Vi har ikke tvilt på oss selv. Vi visste vi kom til å møte et veldig godt lag og forberedte oss til den formen. Vi har aldri tvilt på at vi kunne stikke av med den seieren, sier Hegerberg til NRK.

Selv kunne Hegerberg notere seg for sin sjette mesterligatittel og sin femte finale. I 2019/20-sesongen spilte hun kamper i gruppespillet i mesterligaen, men ble skadet før finalen.

– Nesten ikke til å tro

Tidenes mestscorende spiller i mesterligaen gjorde det hun kan best også i finalen. Hegerberg trengte bare 23 minutter til å score sitt 59. mesterligamål.

Hun gjør det igjen. Det er nesten ikke til å tro. For en spiller og for en mentalitet, sa NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

– Hun er et målgeni, la kommentator Olav Traaen til.

Scoringen kom da Hegerberg ventet i boks, og fra kort hold fikk hun headet inn ballen forbi Barcelona-keeperen til 2-0 for Lyon.

– Det er rett og slett en «outstanding» kamp av Hegerberg, sier Torp.

Det er bare et drøyt halvår siden Hegerberg gjorde comeback, etter at skader holdt henne ute i nesten to år. Derfor betyr seieren denne lørdagskvelden ekstra mye.

Det betyr alt. Det er så mye hard jobb som ligger bak dette. Langsiktige og kortsiktige mål, og komme seg gjennom tøffe dager. For et år siden satt jeg på sofaen med leggen høyt hevet. Å være tilbake her nå, jeg har ikke ord. Det er så ufattelig stort, sier Hegerberg.

Hegerberg ble den første som har scoret i fire mesterligafinaler (2016, 2018, 2019 og 2022), siden Real Madrid-legenden Alfredo di Stefano.

Les også Da supertalentene trollbandt Norge: – Jeg har prøvd å slette det fra minnet

Barcelona skuffet

De fleste hadde nok trodd at Barcelona skulle være mer synlige enn de var i finalen, men NRKs fotballekspert mener det skyldes et sterkt Lyon-lag.

– Vi kan sitte her og si at Barcelona var dårlig i første omgang, men hjelpes meg hvor gode Lyon var. De fløy i strupen på dem. De gikk ut og eide den kampen. De hentet den pokalen fra første minutt, sier Alexander Schau i NRKs studio.

Hegerberg, mesterligafinalen 2022

HERJET: Hegerberg var toneangivende i finalen.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Vålerenga-spiller Elise Thorsnes mener at Barcelonas prestasjon var langt under normalen.

– Jeg er mest skuffet over Barcelona. De var passive og mistet ball. En er vant til å se at Barcelona fører kampene og har full kontroll, men her var det mye slurv, sier hun.

– Vi trodde alt var over, for Barcelona så ikke ut. Men så kom Putellas, og da ble det kamp igjen. Men de hevet seg ikke så mye som jeg hadde trodd, sier Schau

Football, UEFA Women's Champions League final, Barcelona - Lyon

NEDTUR: For Caroline Graham Hansen ble det neppe den kvelden hun drømte om.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

– Et mål for evigheten

Og Lyon kunne neppe drømt om en bedre start på kampen. Amandine Henry vant ballen etter en etter en duell og påfølgende takling av Barcelona-dronningen Alexia Putellas. Deretter la hun ballen til rette og fyrte av fra rundt 30 meter.

Ballen gikk knallhardt opp mot krysset og endte i en drømmescoring for Henry.

Det er et mål for evigheten. Det er et mål som kan spilles av i reprise, på reprise, på reprise, utbrøt Traaen.

 • Se den vanvittige scoringen:

De hvitkledde fikk seg en liten ripe i lakken bare få minutter senere. Ellie Carpenter gikk i bakken uten at noen var i nærheten, og holdt seg til kneet mens hun slo knyttneven i gresset. Det tok ikke lang tid før det ble klart at kampen var over for australieren, som måtte ut på båre før det var spilt et kvarter.

Etter at Hegerberg hadde scoret finalens andre mål for Lyon, fortsatte måljakten. Etter 33 minutter serverte den norske 26-åringen Catarina Macario på bakerste stolpe, som satte inn 3-0 for det franske laget. Da begynte det å se mørkt ut for Barcelona.

Caroline Graham Hansen, mesterligaen 2021/22.

ASSIST: Caroline Graham Hansen bidro godt for Barcelona.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

Men katalanerne fikk inn en redusering før pause. Et innlegg fra Caroline Graham Hansen traff Putellas inne i boks, og dermed stod det 1-3 på tavla.

– Det var nok synd for Barcelona at det ble pause der, men jeg hadde trodd at pausepraten hadde gjort litt mer, sier Thorsnes, som var skuffet over at Barcelona så svake ut.

Spanske Putellas ble dermed mestscorende i årets mesterligasesong, med sine 11 mål. Hegerberg endte med seks mål i turneringen denne sesongen.

 • Se alle høydepunktene fra mesterligafinalen:

Les også «Det som skjer på herresiden, er i ferd med å gjenta seg på kvinnesiden»

Ada Hegerberg / Caroline Graham Hansen

Siste nytt

 • Sønnen til Zlatan signerte proffkontrakt med Milan

  Maximillian Ibrahimovic (17), sønn av fotballegenden Zlatan Ibrahimovic, har signert sin første proffkontrakt med Milan.

  Det bekreftes av klubbens 2.-lag, Milan Futuro, på Instagram.

  Maximillian har tidligere spilt ungdomsfotball for Milan, men nå skal han spille for 2.-laget. Det holder til på tredje nivå i Italia, Serie C.

  Pappa Zlatan er ansatt i en rådgiverrolle for Milan. La Gazzetta dello Sport har tidligere meldt at 42-åringen kommer til å ha en viktig rolle i Milans signeringer denne sommeren.

  Den svenske fotballegenden spilte 193 kamper for Milan over to perioder og scoret totalt 93 mål for klubben.

  Sommeren 2023 la Zlatan opp som fotballspiller. (NTB)

  Zlatan
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Sebastian Jarl klar for Vålerenga – går fra Eliteserien til 1. divisjon

  Midtstopperen Sebastian Jarl forlater Kristiansund til fordel for Vålerenga.

  Det bekrefter Vålerenga i sine mediekanaler.

  – Jeg er en Oslo-gutt som har fulgt Vålerenga i hele oppveksten, og endelig passet det for meg å ta på meg den kongeblå drakta. Jeg er utrolig glad for det, og det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Jarl.

  Nettavisen meldte om overgangen torsdag morgen og hevder at overgangssummen ligger et sted mellom tre og fire millioner kroner.

  Oslo-gutten Jarl spilte begge kampene da Kristiansund slo Vålerenga i kvalifiseringen til Eliteserien i desember i fjor og sendte Oslo-laget ned til 1. divisjon.

  Jarl har spilt samtlige minutter for Kristiansund så langt i Eliteserien. Han scoret i 2-2-kampen mot Brann i slutten av mai.

  I tillegg til å spille midtstopper, har Oslo-gutten også figurert som defensiv midtbanespiller. (NTB)

  Jarl
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • OL-landsbyen i Paris har åpnet: – Det ser fantastisk ut

  OL-landsbyen i Paris har offisielt åpnet. Torsdag ankom de første utøverne som skal delta i OL.

  Landsbyen nord for Paris kommer på det meste til å huse nærmere 14.500 personer, inkludert 9000 utøvere.

  Åtte dager før åpningsseremonien i OL, som skal foregå på Seinen, ankom de første OL-utøverene landsbyen, melder det franske nyhetsbyrået AFP.

  Først ut var utøvere fra Australia og Brasil.

  – Vi er skikkelig spente på å se hvordan det blir. Det ser fantastisk ut. Vi kan ikke vente med å sette i gang, sier den australske landhockeyspilleren Stephanie Kershaw.(NTB)

  OL i Paris
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal