NRK erfarer: Mot rekordsum for Hegerberg – i samtalar med fleire storklubbar

Ada Hegerberg kan vere på veg bort frå franske Lyon. NRK veit at det har vore dialog mellom representantane hennar og fleire storklubbar.

ETTERTRAKTA: Storskårar Ada Hegerberg har snart ti år bak seg i Lyon, men no kan ho vere på flyttefot.

Sidan første nyttårsdag har den norske superstjerna stått fritt til å forhandle med andre klubbar, ettersom kontrakten med den franske storklubben Lyon går ut 30. juni.

Hegerberg kan forlate Lyon vederlagsfritt når kontrakten går ut i sommar, men lønnskrava til 28-åringen fører til at få klubbar har råd til å hente ho.

Dermed er lista over aktuelle arbeidsgivarar relativt kort, men NRK veit at det går føre seg konkrete samtalar med fleire klubbar.

Hegerberg uttalte følgande om framtida i fjor sommar:

– Lyon har ikkje tatt kontakt med agentane mine ennå.

Ifølge NRK sine opplysningar er det no endra, og Lyon er éin av få klubbar Hegerberg sine agentar er i dialog med.

I 2018 signerte Lyon-stjerna ein kontrakt som gjorde ho til den beste betalte kvinnelege fotballspelaren i verda.

MÅLSCORER AV RANG: Ada Hegerberg er den ubestridte dronningen i Mesterligaen med sine 64 mål i turneringen og seks ganger vinner av den gjeve turneringen.

MÅLSKÅRAR AV RANG: Ada Hegerberg er den suverene dronninga i Meisterligaen med dei 64 måla sine i turneringa og seks gonger vinnar av den gjæve turneringa.

Ifølge den franske avisa L'Equipe tener Hegerberg 420.000 euro, som tilsvarer drøye 4,7 millioner norske kroner, i året i Lyon, og etter det NRK erfarer vil den neste kontrakten også vere svært lukrativ.

– Vi forventar at ho får ein rekordsum, får NRK opplyst.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp meiner Hegerberg «vil vere attraktiv for kva som helst annan klubb».

– Lyon er ikkje lenger den soleklare einaren. No er Chelsea, Arsenal, Barcelona og Bayern München omtrent på same nivå, seier Torp.

Han held fram:

– Det er naturleg at fleire klubbar har radaren open når ein av dei beste spissane gjennom tidene vil vere tilgjengeleg. Ho kjem til å skåre same kven ho signerer for, er hardtarbeidande og ein spelar som alle ønsker i troppen sin.

Hovudpersonen sjølv har funne tilbake til storforma etter fleire skadeplager og skal vere roleg med tanke på framtida.

Ada Hegerberg scoret nylig to mål i Mesterliga-kampen mot østerrikske St. Polten.

I SKÅRINGSFORM: Ada Hegerberg skåra nyleg to mål i meisterligakampen mot austerrikske St. Pölten. Ho pynta med det på statistikken som mestskårande kvinne i Meisterligaen.

Hegerberg har vore Lyon-spelar i 10 år. I løpet av den tida har ho vunne Meisterligaen seks gonger, slått skåringsrekordar og blitt kåra til den beste kvinnelege fotballspelaren i verda.

Ho er bortskjemt i Lyon, der ho har vore med på å vinne dei gjævaste trofea. Likevel er det naturleg å vurdere noko nytt etter mange gode år i Lyon, seier NRK sin fotballekspert Kristoffer Løkberg.

NRK har vore i kontakt med Hegerbergs agentar Victor Bernard og Alan Naigeon. Dei ønsker ikkje å kommentere NRKs opplysningar.

– Den siste brikka

Løkberg meiner Hegerberg står overfor eit viktig karriereval og peikar på at ho fyller 29 år i juli.

Ho har nok ikkje mange store, gode kontraktar igjen. Ho står i ein posisjon der ho kan få ein kontrakt på tre-fire år viss ho treffer rett klubb. Det blir verre seinare i karrieren, seier Løkberg.

Kristoffer Løkberg

FØLGER SPENT MED: Fotballekspert for NRK og Viking-spelar, Kristoffer Løkberg trur Ada Hegerberg gjer lurt i å ta seg god tid med å velje neste steg i karrieren.

Difor meiner NRK-eksperten det er viktig å bruke denne moglegheita til å vurdere alle tilboda.

Ho set garantert dei sportslege ambisjonane veldig høgt, og ser etter ein klubb der ho framleis kan vere med å kjempe om dei gjævaste trofea, seier han og legg til:

Barcelona er ein slik klubb, som er heilt der oppe. Samtidig blir økonomien i dei engelske klubbane berre betre og betre. Kven av dei ser på henne som den siste brikka for å bli det beste laget i Europa?

Scorer fra egen banehalvdel (!) 00:28

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Ben White

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

• Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld.

Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen.

Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter.

Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål.

Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b).

Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

Kristian Thorstvedt
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

Hugo Vetlesen
  • Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget.

Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen.

Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.