Hopp til innhold
Remøy holdt tilbake av FSB i Murmansk
Foto: Bård Wormdal / NRK

«Remøy»-saka

Oppsummert

Reketrålaren «Remøy» blei sett i arrest i Murmansk fordi det ikkje var kryssa av for rekefiske i lisenspapira.

 • Får 11,2 millioner i forlik

  Remøy Havfiske får dekket bøter og deler av sakskostnadene for 11,2 millioner kroner i et forlik med staten. Rederiets båt lå tre uker i russisk arrest. Rederiet melder om forliket onsdag, ifølge NTB.

  Remøy holdt tilbake av FSB i Murmansk
  Foto: Bård Wormdal
 • – Kan ikke godta grunnlaget

  Informasjonsleder Odd Kristian Dahle i organisasjonen Fiskebåt mener det er bra at «Remøy»-boten er redusert fra 30 til 8,5 millioner kroner, og at det står mer i forhold til det som var fangstverdien om bord. Dahle påpeker at de ikke kan godta at skyldspørsmålet fortsatt står ved lag, og at de vil bruke den tiden som er til rådighet for å vurdere en ny anke.

  Odd Kristian Dahle
  Foto: Pressefoto
 • Kraftig kutt i «Remøy» -bot

  Boten som reketråleren «Remøy» fikk for å fiske reker i russisk farvann uten gyldig lisens, er redusert fra 30 millioner til 8,5 millioner kroner, melder nett.no (krever pålogging). Dette er klart etter ankesaken i Russland. Styreleder Olav Remøy i Remøy Havfiske sier til nett.no at det ikke er mulig å svare på om de vil anke på nytt.

  Remøy
  Foto: Bård Wormdal / NRK
 • Enig i «Remøy»-anke

  Informasjonsleder Odd Kristian Dahle i organisasjonen Fiskebåt mener Remøy Havfiske ikke har noe alternativ til å anke dommen på 30 millioner kroner fra Russland. Remøy Havfiske anker boten fordi båten «Remøy» fisket reker i russisk sektor uten godkjennelse etter at Fiskeridirektoratet hadde krysset feil på et skjema. Dahle mener reaksjonen fra Russland er en overreaksjon.

  Odd Kristian Dahle
  Foto: Pressefoto