Hopp til innhold

Pannekaker verden rundt

Hele verden elsker pannekaker. De lages i uendelige varianter. Søte, sticky, tynne, luftige og massevis av gode smaker. – Hvem har de beste? Sjekk ut og svar selv.

Pannekaker fra hele verden. Collagen har bilde av pannekaker fra Marokko, Amerika, Balkan og England.

Fra stabler til elegant servering. Søte, salte, sunne og fete. Felles: Som regel nokså runde, flate og kjempegode.

Foto: Hege Bakken Riise/DR/SVT/SARA JOHANNESSEN/SAMMENSATT AV NRK

Pannekaker kan spises som både frokost, middag og dessert. De varierer enormt etter hvilket land man besøker, og kan fylles med omtrent alt. Vi har funnet fram fantastisk gode pannekaker fra 11 land.

England

Vi starter med «rojale» og luftige pannekaker. Dronning Maud tok med disse elegante pannekakene fra England.

Asia

Kokospannekaker er thailandskinspirert – servert med tropiske frukter som mango, ananas og pasjonsfrukt.

Balkan

Tynne pannekaker fylt med hasselnøttkrem, valnøtter og banan. Jordbær og pisket krem serveres ved siden av. Nam.

Marokko

I Marokko fylles de med både søtt og salt. Vi går for den søte varianten her.

Amerikanske

Amerikanske pannekaker er små og tykke, og smaker best med lønnesirup, frukt og bær.

Franske

Du kan også velge mellom det søte og salte i Frankrike. De nytes både til frokost og dessert, og vi byr på både dessert- og middagsfyll.

Italienske

I Italia får du pannekaker med brennende likør og en kule vaniljeis ved siden av.

Polske

Tykke og saftige – stekt stekte i olje og toppet med melis. Himmelsk.

I Polen har de også en variant med et hint av kanel.

Danske

I Danmark er pannekakene som serveres til gjester i Københavns rådhus viden kjent.

Svenske

I Sverige kan de finne på å smelle hele røra i formen, med bacon og sellerirot. Godt.

Somalia

I det somaliske kjøkkenet lager de små pannekaker som kan spises til frokost eller som tilbehør.

Vi har et lite univers av herlige pannekaker. «Have fun, go mad».