Slik gjør du
Skjær sideflesk eller bacon i terninger. Salt sideflesket eller eventuelt bruke lettsaltet sideflesk. Legg kjøttet, selleriroten, noen klatter med smør og olje i en ildfast form. Sett formen i ovnen på 220 grader i cirka 10 minutter, eller til det begynner å bli brunt.
I mellomtiden visper du sammen røren. Begynn med melet og tilsett melken og fløten mens du visper. Når du har en glatt røre avslutter du med å røre inn eggene og smaker til med salt og pepper.
Hell røren over kjøttet, legg i eplebåter og hasselnøtter og stek i ytterligere 40 minutter på 200 grader til røren har stivnet.
Pastinakk med honning og tindved
Skjær pastinakkene i båter og drypp over litt olje. Stekes i ovnen i 15-20 minutter på 200 grader.
Drypp over honning og strø tindveden utover stekeplaten og stek i fem minutter til.
Server pastinakk, honning og tindved til fleskepannekaken.
Tips
Det klassiske tilbehøret til svensk fleskepannekake er tyttebærsyltetøy.