Fleskepannekake med selleri og epler

I ovnspannekaken er det kjøtt, selleri, syrlige epler og sprø hasselnøtter.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

En «grønn» fleske­panne­kake med sellerirot og epler

Vi trenger ikke å slutte med kjøtt, men det kan være lurt å minske forbruket. I denne pannekaken byttes halvparten av kjøttet ut med sellerirot. Og så er det veldig lettvint å ha hele røra i formen i stedet for å steke en haug med pannekaker.

Slik gjør du

Skjær sideflesk eller bacon i terninger. Salt sideflesket eller eventuelt bruke lettsaltet sideflesk. Legg kjøttet, selleriroten, noen klatter med smør og olje i en ildfast form. Sett formen i ovnen på 220 grader i cirka 10 minutter, eller til det begynner å bli brunt.

I mellomtiden visper du sammen røren. Begynn med melet og tilsett melken og fløten mens du visper. Når du har en glatt røre avslutter du med å røre inn eggene og smaker til med salt og pepper.

Hell røren over kjøttet, legg i eplebåter og hasselnøtter og stek i ytterligere 40 minutter på 200 grader til røren har stivnet.

Pastinakk med honning og tindved

Skjær pastinakkene i båter og drypp over litt olje. Stekes i ovnen i 15-20 minutter på 200 grader.

Drypp over honning og strø tindveden utover stekeplaten og stek i fem minutter til.

Server pastinakk, honning og tindved til fleskepannekaken.

Ovnspannekake med bakt pastinakk og tindved servert på en blå tallerken.

Ovnspannekake servert med bakt pastinakk, honning og tindved.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Tips

Det klassiske tilbehøret til svensk fleskepannekake er tyttebærsyltetøy.

Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE