Palacinke

Pannekaker fylt med hasselnøttkrem, valnøtter og bananskiver. Jordbær og pisket krem serveres ved siden av.

Foto: SVT

Palacinke, pannekaker fra Balkan

Palacinke er tynne pannekaker som er populære på Balkan. Passer til å fylles med noe godt og serveres som dessert.

Slik gjør du

Bland alle tørre ingredienser i en skål og sett det til side. Visp sammen egg og melk i en stor skål. Tilsett vann med kullsyre og bland. Vend så inn de tørre ingrediensene og visp til røren er glatt. La den stå å svelle i ti minutter.

Ta litt smør i en stekepanne og hell et tynt lag med røre i pannen. Stek pannekakene gylne - cirka to minutter på hver side.

Varm hasselnøttkremen noen sekunder i mikroovn så går det lettere å smøre den på pannekakene. Del bananen i skiver og hakk nøttene.

Smør kremen på pannekakene og legg på bananer og de hakkede nøttene. Rull pannekakene sammen og del dem på midten slik at man ser fyllet.

Topp eventuelt med mer hasselnøttkrem eller sjokoladesaus og nøtter. Du kan også sikte melis over. Server med jordbær og vispet krem.

Tips

Pannekakene kan fylles helt etter smak. Det passer godt med kesam, ricotta, syltetøy og bær.

Kilde: Zeina Mourtada