Nystekte marokkanske pannekaker med honning og sesamfrø servert på et fat i to etasjer. Fatet står på et fargerikt festbord.

De kalles både flatbrød og pannekaker. Marokkanske pannekaker med honning er deilig både som frokost og turmat.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Marok­kanske pannekaker

Rghayef er en slags pannekake som ofte spises til frokost og tetid i Marokko. Du kan fylle dem med både søtt og salt. Vi går for den søte varianten her.

Slik gjør du

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.

Ha i vann, appelsinblomstvann og eggeplommen og elt deigen i 10 minutter. Den skal være fast.

Dekk til deigen og la den hvile i 30 minutter.

Del deigen i 10 emner. Ta på olje og form dem til runde boller. La bollene hvile i 10 minutter.

Klem bollene flate med hendene, og tilsett olje. Fortsett å flate ut til de blir tynne og runde.

Brett hver lefse først vertikalt og deretter horisontalt inn mot midten. Slik at du får et rektangel.

Gjenta den samme prosessen med alle lagene.

Dekk lefsene med et kjøkken håndkle.

Varm opp matolje i en dyp stekepanne, og stek rghayfene ca. 2 minutter på hver side.

Ha deretter over honning, og strø over sesamfrø eller hakkede nøtter. Serveres nystekte.

Tips

Jamilla El Haddaoui viser hvordan pannekakene skal brettes.

Jamilla El Haddaoui viser hvordan hun lager pannekakene. Følg med på hvordan de skal brettes!

Kilde: Jamilla El Haddaoui i «Festen etter fasten»