Naleśniki

Pannekaker med eplesyltetøy og sjokoladesaus.

Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

Naleśniki – polske pannekaker

Litt tykke pannekaker med et hint av kanel serveres som dessert med syltetøy og sjokoladesaus.

Slik gjør du

Bland egg, melk, kanel, sukker, salt, mel og vann med en håndmikser. Bland til en jevn røre. La røren stå og svelle en halv time.

Stek pannekaker i stekepannen med litt smør eller olje. Bruk en øse til å helle røre i stekepannen i et tynt lag. Stek pannekakene på middels varme til røren har stivnet på oversiden (1-2 minutter). Snu pannekaken med en stekespade og stek den andre siden like lenge.

Legg en god spiseskje eplesyltetøy på pannekaken, rull sammen og server med sjokoladesaus.

Tips

Kilde: Benthe Nyheim i «God morgen Nordland» på NRK P1