En enkel og frisk agurksalat som passer til både kjøtt og fisk. Varier gjerne urtene med det du liker og har for hånden, eller gjør som her.
Nypoteter er nydelige i seg selv, og de kan blandes med nesten hvilke krydder og smaker som helst. Potetsalat med sennepssaus er bankers til rød fisk, skinke og ribbe. Og den kan fint lages dagen i forveien om du venter gjester til lunsj.
Disse saftige oksespydene er perfekt på grillen. Men de kan også stekes i en stekepanne med smør eller olje. I Marokko serveres de med ferskt brød, salat, oliven og rykende varm myntete.
Store delar av landet badar i sol. Få fram grillen anten du står i boblejakke eller shorts. Vi byr på retter som gjer deg til grillmeister. Sjekk spesielt den «Den høgaste burgaren i verda», der finn du 15 snadder dressingar og salatar.
Potetsalaten er fast følge til grillmaten. Tareq Taylor koker potetene, griller løken og tilsetter sitron og sitrontimian. Brunt smør gir en ekstra smak.
Så enkelt og så godt! Og her gjør det ikke noe om kålen blir brent heller. Den skal ha en skikkelig svart stekeflate på den flate siden. Sitron, olje, salt og pepper tilsettes til slutt.
Lammekjøttet skal ligge i romtemperatur godt gnidd inn med krydder før det tas over til grillen. Tareq Taylor serverer entrecôte av lam til sommerfesten.
Asparges er så godt på grillen! Server den med en smaksrik parmesan og ramsløkmajones.
Greske kyllingspyd er kjapp og god middag. Mariner gjerne dagen før, så er det bare å kaste de på grillen.