Racuchy - polske pannekaker

Racuchy - polske pannekaker

Foto: SVT

Racuchy - polske pannekaker

Luftige polske pannekaker, stekte i olje og toppet med melis. Himmelsk gode!

Slik gjør du

Bland mel, tørrgjær, sukker, vanilje og salt i en bolle. Tilsett lunken melk og visp røren sammen med en visp slik at den blir glatt. Tilsett eggene og visp litt til. Dekk bollen og la røren svelle i romtemperatur i cirka en time.

Skrell og finhakk eplene i små terninger. Vend dem forsiktig inn i røren, uten å røre for mye, slik at den beholder den luftige konsistensen.

Varm opp oljen i en stekepanne og stek pannekakene til de blir gylne i cirka tre minutter på hver side. Pass på å ikke ha for varm olje, slik at pannekakene blir stekt utenpå, men rå i midten. Legg dem på et papir slik at fettet renner av. Sikt melis over og server med syltetøy.

Kilde: Zeina Mourtada