Dronning Mauds pannekaker med rørte jordbær anrettet på en lysegrønn skjærefjøl.

Disse «royale» pannekakene er luftige, høye og fine. De smaker også kjempegodt.

Foto: Sara Johannessen

Dronning Mauds «sufflerte» pannekaker med rørte jordbær

Dette er kongelige pannekaker. Disse superfluffy pannekakene er nesten som små suffleer stekt i panne. Dronning Maud tok med disse elegante pannekakene fra England, og de serveres på Slottet hver 17. mai.

Slik gjør du

Bland melk, hvetemel og eggeplommer til en seig deig.

Pisk kremfløte med frøene fra en vaniljestang.

Vend den piskede kremen inn i eggeblandingen.

Stivpisk eggehvite med sukker.

Vend eggehvitemarengsen inn røren.

Varm en takke på svak til medium varme

Pensle med smør og ha på pannekakerøren i en centimeters tykkelse.

Du kan steke store eller små pannekaker. Små pannekaker er lettere å snu. Det er som å steke sveler, bare at denne røren er veldig mye luftigere, og litt mer utfordrende og jobbe med.

Stek på svak/medium varme til pannekaken er pent lysebrun på stekesiden og begynner å stivne på oppsiden. Vend pannekaken og stek den lysebrun på den andre siden.

Legg pannekaken på en rist for avkjøling.

Rørte jordbær

Rens jordbærene og del i terninger på en centimeter.

Ha i sukker og rør sakte om til sukkeret er oppløst.

Pannekakene kan deles i kakestykker og serveres med rørte bær.

Tips

Pannekakerøren må stekes direkte etter et den er blandet, ellers faller den sammen.

Pannekakene må spises maks 30 minutter etter steking (hvis dere klarer å vente så lenge).

Jordbær kan røres dagen før eller samme dag.

Kilde: Bent Stiansen i «Gratulerer med dagen!» /NRK