Rådhuspannekaker

Pannekaker med krem, aprikospuré og mandler.

Foto: Fra TV-serien Spise med Price i København / DR

Rådhuspannekaker

Pannekaker med krem og aprikospuré er en søt og smakfull dessert for både barn og voksne. I Danmark er pannekakene som serveres til gjester i Københavns rådhus viden kjent.

Slik gjør du

Krem

Begynn med kremen. Pisk eggeplommer med melis og vaniljefrø til det blir lyst og skummende. Imens legges gelatinen i bløt i kaldt vann. Vri vannet ut av gelatinen og smelt den i Grand Marnier over svak varme. Hell likøren i eggemassen mens det piskes. Pisk fløten til krem og vend den inn i eggekremen. Ha massen i en sprøytepose, og legg den i kjøleskapet en times tid.

Aprikospuré

Ha tørkede aprikoser i en liten gryte sammen med appelsinsaft. Hell på vann så det akkurat dekker. La det koke forsiktig i cirka 20 minutter. Ta opp aprikosene og ha dem i en blender. Kjør dem sammen med melis. Hvis massen blir for tykk kan man spe forsiktig med litt av kokevannet. Avkjøl pureen og ha den i en sprøytepose.

Man kan bruke aprikoser uten svovel, men da blir sausen brun.

Pannekaker

Pisk egg, kjernemel, sukker, salt og appelsinskall sammen. La deigen hvile en times tid.

Stek tynne pannekaker med smør i pannen.

Rådhuspannekaker

Legg en stripe aprikospuré og en tykk stripe krem på hver pannekake. Rull pannekakene sammen. Ha litt ekstra aprikospuré på hver pannekake og dryss over ristede mandelflak.

Tips

Ifølge melk.no kan man bruke skummet kulturmelk i stedet for kjernemelk.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Spise med Price i København/DR