Slik gjør du
Krem
Begynn med kremen. Pisk eggeplommer med melis og vaniljefrø til det blir lyst og skummende. Imens legges gelatinen i bløt i kaldt vann. Vri vannet ut av gelatinen og smelt den i Grand Marnier over svak varme. Hell likøren i eggemassen mens det piskes. Pisk fløten til krem og vend den inn i eggekremen. Ha massen i en sprøytepose, og legg den i kjøleskapet en times tid.
Aprikospuré
Ha tørkede aprikoser i en liten gryte sammen med appelsinsaft. Hell på vann så det akkurat dekker. La det koke forsiktig i cirka 20 minutter. Ta opp aprikosene og ha dem i en blender. Kjør dem sammen med melis. Hvis massen blir for tykk kan man spe forsiktig med litt av kokevannet. Avkjøl pureen og ha den i en sprøytepose.
Man kan bruke aprikoser uten svovel, men da blir sausen brun.
Pannekaker
Pisk egg, kjernemel, sukker, salt og appelsinskall sammen. La deigen hvile en times tid.
Stek tynne pannekaker med smør i pannen.
Rådhuspannekaker
Legg en stripe aprikospuré og en tykk stripe krem på hver pannekake. Rull pannekakene sammen. Ha litt ekstra aprikospuré på hver pannekake og dryss over ristede mandelflak.
Tips
Ifølge melk.no kan man bruke skummet kulturmelk i stedet for kjernemelk.