Kinesiske pannekaker med marinert svinekjøtt og sylteagurk Dette er en skikkelig god og gøy rett å by på. Myke, fine pannekaker som fylles med nydelig tilbehør. En konkurrent til fredagstaco?
Dronning Mauds «sufflerte» pannekaker med rørte jordbær Dette er kongelige pannekaker. Disse superfluffy pannekakene er nesten som små suffleer stekt i panne. Dronning Maud tok med disse elegante pannekakene fra England, og de serveres på Slottet hver 17. mai.
Vårløkpannekaker Dropp helmelk og sukker og prøv disse kinesiske pannekakene med svinefett og vårløk. Cong you bing lages ikke med røre, men med en deig som rulles som kanelsnurrer og trykkes flate før de stekes sprø i olje.
Crêpes Suzettes med mandarinsaus Pannekaker er en suksess hos de fleste. Her er de i en versjon som passer til fest. Crêpes Suzettes er en skikkelig dessertklassiker.
Sunne og glutenfrie pannekaker Disse bananpannekakene kan nytes til både frokost og lunsj. Charlotte Nilsens oppskrift er glutenfri.
Amerikanske pannekaker med bacon Du får luftige pannekaker med pisket eggehvite i røren. Amerikanske pannekaker serveres med bacon og lønnesirup.
Mais- og bananpannekaker, fritters Vidunderlig gode pannekaker som blir ganske søte. Server dem med en soppsalat.
Palacinke, pannekaker fra Balkan Palacinke er tynne pannekaker som er populære på Balkan. Passer til å fylles med noe godt og serveres som dessert.
Pad thai Pad thai er en favoritt fra Thailand. Den er ikke vanskelig å lage, men krever litt arbeid. Resultatet blir himmelsk godt.
Mini-paier med deilig variert fyll Piroger er perfekt piknikmat. Smakfulle og vakre små paier gjør alle glade, spesielt hvis du serverer dem i godt selskap. Fyllet kan varieres i det uendelige.
Churros med karamellsaus Sprøtt og herlig godt spansk bakverk. Churros friteres gylne, dyppes i kanelsukker og serveres gjerne med en god dipp. Denne gangen er det karamellsaus.
Fiskesupper fra hele verden Vi elsker fiskesuppe. Den fra Bergen, den indiske og franske. Den raske og den fra bunnen. Gastronomen imponerer også. Kanskje du skulle prøve en ny variant? Av Ingvill Bjorland