Nan-brød med urter og hvitløk på et metallfat med hank.

Nanbrød med hvitløk er kjempegodt til både asiatiske og norske retter.

Foto: Fra TV-serien «Sommermat i Falkenberg» / SVT

Nan med hvitløk

Dette er Indias svar på hvitløkbrød. Fantastisk godt brød som fremhever smaken på de fleste retter. Det kan også nytes som det er.

Slik gjør du

Bland gjær med vannet, og la det stå i 10 minutter.

I mellomtiden blander du alle de tørre ingrediensene i en bolle.

Tilsett olje og yoghurt og bland med fingrene til en smuldrete deig.

Ha i deigvæsken og rør til en myk og smidig deig, deigen skal være litt klissete. Elt deigen en stund og tilsett eventuelt mer mel hvis den føles for klissete.

Dekk bollen med plast og la deigen heve i romtemperatur i to timer, eller i kjøleskapet over natten.

Du skal bruke både stekeovn og stekepanne.

Først: Sett et stekebrett midt i ovnen og forvarm til 225 grader. Skru på overvarmen (varmen skal komme fra toppen av ovnen).

Del deigen i seks biter og form til kuler. Kjevle ut deigstykkene på et melet bakepapir til cirka 20 centimeters lange ovale former eller til et rundt brød.

Trykk litt hvitløk med fingrene inn i toppen av brødet. Gjør det samme med koriander og vårløk etterpå.

Så varmer du opp en tørr stekepanne over høy varme.

Stek brødet kun på den ene siden til det blir brunt i bunnen og litt boblende på toppen.

Løft så brødet over på det varme brettet i ovnen, med hvitløksiden opp. Når brødet har fått litt farge på toppen, cirka 1–2 minutter, tar du det ut og pensler med smeltet smør.

Legg brødet på en tallerken og dekk til med et tørkle (eller en annen tallerken og la den stå på gløtt).

Gjør det samme med alle brødene og server dem gjerne nystekte og lune.

Kilde: Zeina Mourtada i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT