Crespelle alla crema pasticcera

Brødrene Price serverer pannekakene med brennende likør og en kule vaniljeis ved siden av.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Pannekaker med vaniljesufflé

I Venezia heter desserten crespelle alla crema pasticcera. Og hvis gjestene ikke er imponert etter denne, bør du finne noen andre, mener brødrene Price.

Slik gjør du

Pannekaker

Pisk alle ingrediensene sammen og la røren hvile i kjøleskap i en halv time. Deretter steker du små pannekaker, så tynne som mulig. Pannekakene skal være lyse. De skal etterstekes i ovnen, så det er viktig at de ikke er for godt stekt.

Vaniljesufflé

Pisk eggeplommer hvite sammen med sukker, vanilje og maisennamel. Bland melk og fløte, og kok det forsiktig opp.

Pisk litt og litt av den varme melk- og fløteblandingen inn i eggeplommene. Så skal alt varmes opp mens du pisker. Det brenner seg lett, så pass på. Når massen er blitt tykk, sil den gjennom en sikt. Sett alt kaldt – med lokk.

Suffleen lages ved å piske eggehviter sammen med en teskje melis. Deretter blander du litt og litt av eggehvitene sammen med den kalde vaniljekremen.

Legg pannekakene på et smurt, ildfast fat. Ha krem på halvparten av hver pannekake, og brett over den andre halvdelen. hvis du har en sprøytepose, kan du bruke den.

Pannekakene med suffleen inni stekes i ovnen på 200 grader til de hever seg – det tar mellom seks og åtte minutter.

Tips

Pannekakene kan i tillegg karamelliseres med litt melis og en gassbrenner.

Hvis du virkelig vil imponere gjestene, kan du helle litt brennende Cointreau over pannekakene idet du serverer dem. Ha litt likør i en liten øse, tenn på og hell over. Hvis de da ikke er imponert, bør du invitere noen andre, mener brødrene Price.

Du kan også servere is ved siden av.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR