Julekakene flest ville lage i fjor
Marit Hegles risboller med dei små løyndommane som gjer dei ekstra gode fekk flest klikk hos NRK Mat i fjor. Tar du sjansen kjem du ikkje til å angre.
Sitronkjeks
Ikkje la deg lure av den kjedelege fasaden. Desse kjeksa smaker syrlig av sitron og er sprø og smakfulle.
Konfektkake frå ein diva
Sarah Bernhardt var ein berømt fransk skodespelar som levde frå 1844 til 1923. Ho vart omtalt som «the divine Sarah», altså den guddommeleg. Og det kan vel òg desse konfektkakene med sjokoladekrem og mandelbotn kallast.
Nybakt kjeks til kvart servering
Viss du frys deigen til desse gode sitron- og pistasjkjeksene, kan du få dei nysteikte kvar gong dei skal serverast.
Kjært barn mange namn
Miriam Østvik Jenssen kallar dei kolakaker, medan andre seier brune pinnar. Uansett namn er dei herlege til kaffien og enkle å lage.
Kjekk for barna
Sjakkruter kan lagast i mange mønster og er kjekke å lage med barna. Her er det berre fantasien som set avgrensingar.
Glutenfri julebakst
Vepsebol er ein julekake med sprø marengs, fylt med mandlar og sjokolade. Han er glutenfri og kan varierast ved å tilsetje andre typar nøtter, som hasselnøtter eller peanøtter.
Din nye julefavoritt?
Porsjonsvarianten av ein suksessterte er lett å like. Han dannar eit lekkert innslag på kakefatet, og kan takast opp av fryseren når gjestene kjem.
Kjeks med sjokolade
Lag store mjuke sjokoladekjeks med mørk eller lys sjokolade. Deigen kan du ha i frysen til gjestene kjem.
Skumbollar
Heimelaga skumbollar er fantastisk lekre. Desse skumbollane har ein nydeleg kransekakebunn og vaniljeskum som skjuler eit kirsebær.