NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Store, myke sjokoladekjeks

Når du har laget deigen kan du ha den i fryseren og ta fram når du har lyst på sjokoladekjeks.

Foto: Fra Kvelden før kvelden, 2009 / NRK

Store myke sjokoladekjeks

Lise Finckenhagens oppskrift gir deg 20-25 store kjeks med mørk eller hvit sjokolade.

Slik gjør du

Bland sammen sukker og smør i en kjøkkenmaskin. Tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel, og bland det sammen til en smuldrete masse.
Ha i egg, sjokolade og nøtter. Arbeid deigen raskt sammen.
Form deigen til en tykk pølse ved hjelp av bakepapir. La den hvile i kjøleskapet eller i fryseren.

Skjær deigpølsen opp i 1 cm tykke skiver og stek skivene ved 180 ºC i 10-15 minutter.

Varianter med nøtter eller hvit sjokolade og ingefær
Havregryn kan byttes ut med hakkede hasselnøtter. Rister du nøttene i varm ovn på forhånd får de mere smak.
Prøv gjerne en variant med hvit sjokolade og ingefær. Bruk da hvit sjokolade i grunnoppskriften og erstatt kanel med revet tørket ingefær, dropp havregrynene.

Tips

Deigpølsen holder seg lenge i fryseren om den er pakket ordentlig inn. Ta den frem når du er litt fysen, skjær et par skiver, stek og nyt rykende ferske sjokoladekjeks.

Se også: Alle oppskriftene fra Lise Finckenhagen

Se også: Oppskriftene fra «Kvelden før kvelden»

Kilde: Lise Finckenhagen i Kvelden før kvelden i 2009