Kolakaker

Noen kaller dem kolakaker, andre sier brune pinner, gode er de i alle fall.

Kolakaker

Kolakaker eller brune pinner er mørke og avlange. Kanskje ikke kakene som tar seg best ut, men de er herlige til kaffen og enkle å lage.

Slik gjør du

Denne oppskriften gir nok kaker til å fylle ett stekebrett. Sett ovnen på 175 grader. Bruker du varmluft kan du justere ned steketiden noe.

Kjør sammen smør, sukker, krydder, natron og hvetemel til en smuldrete masse i en kjøkkenmaskin. Tilsett sirup og kjør det hele raskt sammen.

Hell deigen ut på benken og kna den raskt sammen. Del den opp i tre deler og rull dem til pølser som er like lange som stekebrettet.

Legg dem med jevn avstand på et stekebrett med bakepapir. Press dem flate. Bruk hendene eller en stekespade.

Stek i cirka 10 minutter til overflaten er gyllen. Kutt kakene i lange pinner på skrå straks de har kommet ut av ovnen. Avkjøl på rist. Oppbevar kakene i en tett beholder.

Tips

Hvis deigen ikke samler seg, kan du tilsette en eggeplomme.

Ikke la deigen bli for varm, da kan den bli vanskelig å jobbe med. Bruk litt mel eller la den hvile i kjøleskapet før du fortsetter. Deigen kan også lages en dag eller to i forveien. Pakk den godt inn og la den ligge i kjøleskapet til du er klar.

Kilde: Miriam Østvik Jenssen