Hopp til innhold

14 julekaker – velg dine 7

Advent nærmer seg. Da er det herlig å ha julekakene i boks. Og det er så mye godt å velge mellom. Ta deg god tid og begynn tidlig, så du beholder den gode roen og kosen.

Sammensatt bilde av fire forskjellige julekaker. Det er vepsebol, risboller, biscotti og hasselnøttopper

Her kan du velge blant 14 herlige julekaker. Men NRK Mat har faktisk et helt univers med søte julekaker.

Foto: Marit Hegle/Kristin Eriksen / satt sammen av NRK

Vepsebol har blitt enormt populære, mange vil ha disse i kakeboksen. De kan også nytes gjennom hele året.

Kjempelette å lage. Mandel- og pistasjbiscotti bør dyppes i teen, kaffen eller kakaoen.

Herlig kryddersmak. Pepperskiver er også herlige å dyppe i gløggen.

Serinakaker er nok kakene som oftest ligger på norske kakefat. Du serverer tradisjon.

Hva med noe nytt? Små porsjonsvarianter av suksessterte. Sannsynligvis din nye julefavoritt.

Knasende krumkaker er en klassiker. Og slett ikke alle har krumkakejern, det gjør dem perfekte som gave.

Hva med å prøve en svensk favoritt? «Drömmar» er kanskje Sveriges mest kjente småkaker. Smelter i munnen og har en nydelig vaniljesmak.

Barnas favoritt. Du trenger ikke lure, få de laget.

Tradisjonell glede. Kjapt og enkelt å lage – herlige med syltetøy eller ost.

De kan være harde eller myke, dekoren kan variere fra sted til sted. Lag kakemenn på din egen måte.

Seige, litt lite stekt, og med mye perlesukker. Fingrene løper til fatet.

Sirupssnipper er for mange selve symbolet på julen. Sprø og gode, med lang holdbarhet.

En av de virkelig tradisjonelle julekakene, som for mange inngår blant de syv sortene. Smør og mandler – kjempegodt.

Disse er spesielt populære på Vestlandet. Fine å lage med barna, de har få ingredienser og er lette å lykkes med.

Sugen på flere knallgode julekaker? Sjekk ut hele julekakeuniverset vårt.