Vepsebol

Bytt ut mandlene med hasselnøtter eller peanøtter for å variere.

Foto: Marit Hegle

Vepsebol

Vepsebol er en julekake med sprø marengs, fylt med mandler og sjokolade. Den er glutenfri og kan varieres ved å tilsette andre typer nøtter.

Slik gjør du

Pisk eggehvitene til tykt skum i en bolle. Det er lurt å benytte en bolle av glass eller metall, for en plastbolle kan ha små rester av fett som kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive nok.

Bland vaniljesukker og sukker, og tilsett dette gradvis i eggehvitene, mens du pisker på medium hastighet. Fortsett å piske eggehvitene til du har en stiv og blank marengs.

Bland forsiktig mandlene og sjokoladen inn i marengsen, bruk en slikkepott og ikke rør mer enn nødvendig.

Fordel små topper med marengs på et stekebrett med bakepapir.

Stek marengsene på 170 grader varmluft i 18 minutter. Avkjøl på rist. Oppbevares i en kakeboks.

Tips

Tilsett for eksempel hasselnøtter eller peanøtter for å variere smaken til vepsebolet.

Kilde: Oppskrift fra Marit Hegle