Suomalaiset joulutähđet Tänä vuona met tuoma osan suomalaista joulutradisjuunii norjalaisten kothiin suomalaisten joulutähtiin muođossa. Kiva ja simppeli resepti, joka tullee tuomhaan ilon familiän kasvoile.
Finske julestjerner I år henter vi hjem finsk tradisjon til jul i form av finske julestjerner. Et lekkert og balansert bakverk som vil imponere alle hjemme.
Millionærkjeks Disse populære kakene kalles «Millionaires Shortbread» og minner om sjokoladen «Twix». Millionærkjeks består av en sprø kakebunn, fyldig salt karamell og et tynt lag sjokolade på toppen. Perfekt å ha med på tur.
Kroningskake Dette er kaken for dem som ikke liker tørre julekaker. Kroningskaken inneholder rosiner og smak av appelsin og sitron.
Amerikanske pepperkaker Pepperkaker med kaffe, appelsinskall og appelsinsaft i deigen. Det må litt planlegging til siden pepperkakene lages over to dager.
Sett i gang med julebaksten Hvis du ikke er i gang allerede, er det kanskje på tide å begynne. Finn fram kakeboksene og fyll dem med de deiligste julekaker som garantert gir deg julestemning. Av Kristin Eriksen
Ti julekaker du kan prøve til jul Vi får aldri nok av gode julekaker. Nokon meir tradisjonelle enn andre. Her finn du ein god miks av tradisjon og noko som kan bli det, gjerne med ein tvist som vil overraske. Av Hanne Høyland
Myk pepperkake Dette er en svensk klassiker, mjuk pepparkaka. Gjør en vri og skjær krydderkaken i fine skiver og server den med blåmuggost og fikenmarmelade.
Hasselnøttopper Disse hasselnøttoppene kan fort bli din nye julefavoritt. De blir som små porsjonsvarianter av en suksessterte, og danner et lekkert innslag på kakefatet.
Når du vil invitere til helgebrunsj Brunsj er laget for å nytes en lang og avslappet formiddag i selskap med andre. Her skal man sitte lenge til bords. Av Kristin Eriksen
Nigellas meatzza Dette kan minne om pizza, men har kjøttdeig i bunn i stedet for deig av hvetemel. Hvis du erstatter brødrasp med glutenfrie havregryn, får du et glutenfritt alternativ.
Suksessterte Suksessterten ser imponerende ut med tre lag mandelbunn, tre lag gul krem og sjokoladeglasur på toppen. Marit Hegle tar deg gjennom oppskriften steg for steg.
Bestefars bankekjøtt Når kjøttet skal koke lenge blir det en typisk søndagsmiddag. Lise Finckenhagen serverer bestefars bankekjøtt med gulrøtter, purre og potetstappe.
Eltefritt frokostbrød Bland sammen brøddeigen om kvelden. La den stå under plast til neste morgen. Stek brødet og du har ferskt brød til frokosten.
Spagetti bolognese Denne klassikeren har mange varianter. Det sies at sausen har sitt opphav i nærheten av Bologna. En italiensk ragù, eller kjøttsaus, skal koke lenge. Da blir den best.