14 julekaker – velg dine 7 Advent nærmer seg. Da er det herlig å ha julekakene i boks. Og det er så mye godt å velge mellom. Ta deg god tid og begynn tidlig, så du beholder den gode roen og kosen. Av Ingvill Bjorland
Suomalaiset joulutähđet Tänä vuona met tuoma osan suomalaista joulutradisjuunii norjalaisten kothiin suomalaisten joulutähtiin muođossa. Kiva ja simppeli resepti, joka tullee tuomhaan ilon familiän kasvoile.
Finske julestjerner I år henter vi hjem finsk tradisjon til jul i form av finske julestjerner. Et lekkert og balansert bakverk som vil imponere alle hjemme.
Millionærkjeks Disse populære kakene kalles «Millionaires Shortbread» og minner om sjokoladen «Twix». Millionærkjeks består av en sprø kakebunn, fyldig salt karamell og et tynt lag sjokolade på toppen. Perfekt å ha med på tur.
Kroningskake Dette er kaken for dem som ikke liker tørre julekaker. Kroningskaken inneholder rosiner og smak av appelsin og sitron.
Amerikanske pepperkaker Pepperkaker med kaffe, appelsinskall og appelsinsaft i deigen. Det må litt planlegging til siden pepperkakene lages over to dager.
Sett i gang med julebaksten Hvis du ikke er i gang allerede, er det kanskje på tide å begynne. Finn fram kakeboksene og fyll dem med de deiligste julekaker som garantert gir deg julestemning. Av Kristin Eriksen
Ti julekaker du kan prøve til jul Vi får aldri nok av gode julekaker. Nokon meir tradisjonelle enn andre. Her finn du ein god miks av tradisjon og noko som kan bli det, gjerne med ein tvist som vil overraske. Av Hanne Høyland
Myk pepperkake Dette er en svensk klassiker, mjuk pepparkaka. Gjør en vri og skjær krydderkaken i fine skiver og server den med blåmuggost og fikenmarmelade.
Herleg heimelaga konfekt For mykje av det gode, er nokre gonger heilt rett. Lag ei lun og koseleg stund med heimelaga konfekt – til gjestar, som gåve eller til deg sjølv. Av Ingvill Bjorland
Kringlevridd bakst på lur Kringle i frysen. Kjapt tint – og servert lun og god til uventa gjester. Kringler er undervurderte og blir altfor sjeldan serverte i desse dagar. Set i gang og kringlevri. Av Ingvill Bjorland
Finske brød Finske brød er innmari lettvinte og veldig gode, forteller Iren Madsen. De smelter i munnen, og man vil bare ha mer! Oppskriften hadde svigerfar med seg til Norge den gangen kjærligheten traff ham. Han var dansk, og måtte ha disse kakene til jul.
Biff à la Lindström Biff à la Lindström er svenskenes svar på danskenes pariserbøf. Tilbehøret er blandet inn i kjøttdeigen før biffene blir stekt. De serveres med speilegg på toppen, stekte poteter og sylteagurk. Her er brødrene Prices oppskrift.
Sitronspecier Oppskriften på sitronspecier er fra den gangen mor til konditor Mette Blomsterberg gikk på husmorskole.
Fiskegrateng med makaroni Fiskegratengen er ekstra god om du lager den selv. Her med fullkornmakaroni og den typen hvit fisk du foretrekker.