Ti julekaker du kan prøve til jul Vi får aldri nok av gode julekaker. Nokon meir tradisjonelle enn andre. Her finn du ein god miks av tradisjon og noko som kan bli det, gjerne med ein tvist som vil overraske. Av Hanne Høyland
Myk pepperkake Dette er en svensk klassiker, mjuk pepparkaka. Gjør en vri og skjær krydderkaken i fine skiver og server den med blåmuggost og fikenmarmelade.
Hasselnøttopper Disse hasselnøttoppene kan fort bli din nye julefavoritt. De blir som små porsjonsvarianter av en suksessterte, og danner et lekkert innslag på kakefatet.
Risboller Lyst på ekstra smakfulle og fyldige risboller? Hemmeligheten er å erstatte noe av delfiafettet med smør. Tar du sjansen, kommer du aldri til å prøve en annen risbolleoppskrift igjen.
Søt safranfocaccia Myk og saftig på innsiden, og sprø og knasende på utsiden. Focaccia med safran er et spennende alternativ til lussekatter.
Vepsebol Vepsebol er en julekake med sprø marengs, fylt med mandler og sjokolade. Den er glutenfri og kan varieres ved å tilsette andre typer nøtter.
Kake: Mor Monsen Mor Monsen var en dyktig bakstekone som forfatter Hanna Winsnes gjorde ære på, ved å oppkalle en kake etter henne. For mange blir det ikke jul uten.
Serinakaker Serinakaker er tradisjonelle julekaker. Finn fram ingrediensene, gaffel til å trykke dem flate, perlesukker og hakkede mandler til pynt, så er du klar.
Berlinerkranser Berlinerkranser er gode i kakeboksen til jul. Her får du oppskrift fra Ingrid Espelid Hovig.