Sitronspecier

– Det er sitronen som gjør disse småkakene spesielle, sier Mette Blomsterberg om sitronspeciene.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Sitron­specier

Oppskriften på sitronspecier er fra den gangen mor til konditor Mette Blomsterberg gikk på husmorskole.

Slik gjør du

Oppskriften gir cirka 25 småkaker.

Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en liten kniv. Bland vaniljefrøene med litt melis og bruk en palettkniv for å få frøene fra hverandre.

Elt alle ingrediensene til en jevn deig og form den til en lang pølse med en diameter på cirka seks centimeter. Sett den i kjøleskapet i en time. Skjær pølsen i ¾ cm tykke skiver.

Stek skivene lett gylne på bakepapir t ved 180 °C mellom 12 og 15 minutter.

Avkjøles på rist, og oppbevar i tett boks.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte juleliv/DR