Poteten kommer godt ut når vi sammenligner den med pasta og hvit ris. Den har mindre karbohydrater, færre kalorier, mer kostfiber og inneholder vitamin C og kalium. Og så smaker den godt.
Vi har funnet fram noen gode oppskrifter til inspirasjon.
I salaten
Det finnes mange varianter av poteten. I denne salaten er det satt sammen tre forskjellige sorter som er behandlet på forskjellig måte. De er bakt, fritert og kokt.
I suppen
Server høstens poteter flytende, sammen med purre, i en kremete og deilig varm suppe. Høstkos på sitt beste.
To måter å lage potetmos på
I den litt grovere potetmosen er det masse gode urter. Den er toppet med mandler og bacon. Mosen er kjapp å lage, det tar en halvtime, og den kan serveres for seg selv eller som godt tilbehør.
Mos poteter og brokkoli sammen, så får du en sunnere og mer fargerik potetmos.
Ovnsbakte
Hasselbackpoteter tar seg ekstra godt ut og egner seg godt til festmat. De er bakt i ovnen med litt krydder, smør eller olje.
Til dessert
Bland kokte poteter i pannekakerøren, og server dem med en klatt crème fraîche og rørte bær.
I form
Du får hele middagen i en form med denne franskinspirerte «potetkaken». Bacon, epler og poteter legges lagvis og alt bakes i ovnen.
Pizza
Lag små porsjonspizzaer med poteter og ansjos. De er inspirert av den svenske retten Janssons fristelse. Passer perfekt til nattmat.
Tapas
Potetene er kokt med masse salt og blir servert med en rød og en grønn dipp. Du trenger ikke så mye mer enn det.
Til hverdag og fest
Potetpletter kan du servere enkelt med litt syltetøy og rømme, eller du kan lage en lekker rognkrem til fest.