Saltbakte poteter med rød og grønn dipp
Foto: Richard Nystad

Saltbakte poteter med rød og grønn dipp

Poteter med dipp er vanlig å få servert som tapas i Spania. Richard Nystad har laget mojo rojo med paprika og chili og mojo verde med paprika og koriander.

Slik gjør du

Vask potetene og ha dem i en sautépanne eller kasserolle. Ha i vann til det akkurat ikke dekker potetene, slik at toppen av potetene vises litt over.

Kok opp vannet og tilsett 1 - 2 spiseskjeer grovt havsalt. Fosskok til vannet begynner fordampe. Når potetene er møre, heller du forsiktig av vannet fra kasserollen og setter den tilbake på komfyren og varmer litt videre til restene av vannet fordamper og det legges et tynt saltlag rundt potetene. Serveres med rød og grønn mojo.

Mojo rojo, rød dipp

Fjern frøene fra chilien. Tilsett alle ingrediensene utenom brødet i food processor eller bruk stavmikser, og bland alt til en glatt puré.

Stek brødet litt sprøtt i en stekepanne. Bland det i puréen. Kjør videre til dippen er helt glatt. Smak til med salt og pepper.

Mojo verde, grønn dipp

Tilsett alle ingrediensene utenom brødet i en food processor eller bruk stavmikser og bland alt til en glatt puré.

Stek brødet litt sprøtt i en stekepanne. Bland det i puréen. Kjør videre til dippen er helt glatt. Smak til med salt og pepper.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj, NRK P1