Nå er de her. De nydelige norske nypotetene. Røde, gule og små gule nypoteter – kokefaste og ekstra gode på smak. Bruk vett, og bruk dette potetgullet.
Poteten er billig, mager og mettende. Gull som tilbehør til middagen. Men vi er ikke så flinke til å variere med potetene til hverdags. Synd, for du kan lage så mye godt.
Nypoteter er nydelige i seg selv, og de kan blandes med nesten hvilke krydder og smaker som helst. Potetsalat med sennepssaus er bankers til rød fisk, skinke og ribbe. Og den kan fint lages dagen i forveien om du venter gjester til lunsj.
«Kroppkakor» er rett og slett en hyllest til poteten. og det er sånn svenskene sør i Sverige lager komler. Dette vil du like.
Potetmunker er en deilig dessert servert med friske bær og iskrem. Desserten er perfekt til våren og sommeren.
Potetsalaten er fast følge til grillmaten. Tareq Taylor koker potetene, griller løken og tilsetter sitron og sitrontimian. Brunt smør gir en ekstra smak.
Festmiddag med laks og kål på grillen fra Bent Stiansen. Potetsalaten lages med sennepsdressing. Sausen er en variant av bearnaise tilsatt tomat.
Ho er billig, og kan brukast til alt. Du veit det godt, men det er fort gjort å gløyme alt poteta kan vere med på. Her er inspirasjon til både kvardag og fest.
Disse potetene er gull! Det er en litt omstendelig prosess å lage dem, men de er absolutt verdt arbeidet og du kan gjøre mye av jobben dagen i forveien.