Laks, choronsaus, potetsalat og en pakke med kål Festmiddag med laks og kål på grillen fra Bent Stiansen. Potetsalaten lages med sennepsdressing. Sausen er en variant av bearnaise tilsatt tomat.
Potetfestival - åtte heilt ulike retter med potet Ho er billig, og kan brukast til alt. Du veit det godt, men det er fort gjort å gløyme alt poteta kan vere med på. Her er inspirasjon til både kvardag og fest. Av Ingvill Bjorland
Bruk restene. Lag deilige potetvafler Gamle kokte poteter blir som nye, og kanskje enda bedre, når de får skinne som potetvafler.
Bakerpoteter Den gamle franske potetretten har fått sitt navn fordi man kunne få stekt potetene hos byens baker, hvis man ikke hadde stekeovn selv. Det fine er at den passer til alt og fort kan bli en utfordrer til potetmosen.
La potetene få hovedrollen Poteter kan overraske. Det er mange morsomme og smakfulle måter å tilberede dem på. De kan moses, bakes, brukes i supper og bakverk, eller de kan skinne på tallerkenen sammen med et par gode dipper. Av Kristin Eriksen
Fransk potetsalat med gulbeter Denne smaksrike potetsalaten, uten majones, passer til alle sommerens fester. Lekre små nypoteter får følge av gulneper og en pikant dressing.
Colcannon Elsker du potetmos? Da vil du også elske colcannon. Det er en lekker potetmos fylt med skinke og grønnkål som kan serveres som en egen rett.
Røstipotet med marinert sild Server varme, sprø røstipoteter rett fra ovnen og topp med en sjenerøs klatt rømme, fersk dill, syltet rødløk og ikke minst feit deilig sild. Det blir det festmat av.
Mash - amerikansk potetmos Enkel og lekker oppskrift på potetmos med muskat og purre. Mash er fast tilbehør til en klassisk thanksgiving-middag.
Brownie cupcakes med sjokoladefrosting Cupcakes har vært trendy en god stund, og det er ikke noe som er bedre enn å lage dem selv. Og så pynte dem med fristende sjokoladefrosting.
Kinesiske pannekaker med marinert svinekjøtt og sylteagurk Dette er en skikkelig god og gøy rett å by på. Myke, fine pannekaker som fylles med nydelig tilbehør. En konkurrent til fredagstaco?
Sprø eplepinner med lun karamelldipp Disse eplepaipinnene har en saftig kjerne og de er helt uimotståelige når du dypper dem i karamelldippen. Ved å bruke ferdige butterdeigsplater lager du dette på null komma niks.
Pizza med chorizo Pizza hører helgen til, og kan varieres i det uendelige, med ulike type bunner, hvit eller rød pizzasaus, og ulike typer toppinger. I denne oppskriften er det bitte litt grovt mel i pizzabunnen. Dette gir den mer tekstur og den metter litt ekstra. Oppskriften rekker til to pizzaer.
Bruk hver dråpe, så lenge melken er god. Vit at melken kan være holdbar lenge etter datoen på kartongen. Det er økonomisk og klokt å bruke alt. Vi feirer verdens melkedag med herlige oppskrifter på melk. Av Ingvill Bjorland