Miriam Østvik Jenssen lager hasselbackpoteter

Smakfulle hasselbackpoteter, som også ser flotte ut.

Hasselbackpoteter

Hasselbackpoteter er godt tilbehør til stekte fiske- og kjøttretter. Bruk urter og krydder etter eget ønske.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader. Bruk gjerne varmluft. Det kan være du må justere temperaturen og steketiden etter din ovn.

Vask potetene godt. Kutt potetene i tynne skiver, men ikke kutt helt gjennom potetene. For hjelp kan du for eksempel bruke et grillspyd. Stikk det gjennom bunnen på poteten og kutt den i tynne skiver til du treffer spydet. En annen metode er å legge to spisepinner på hver sin side av poteten, eller legge dem i klypen på en stekepinsett.

Legg de snittede potetene på et stekebrett kledd med bakepapir. Krydre godt mellom skivene med salt og pepper. Legg en skive smør på toppen, eller hell over en spiseskje nøytral stekeolje.

Stek potetene i cirka 40–50 minutter eller til potetene er møre og gylne. Pensle dem godt med det smeltede smøret før servering. Pass på ikke å få med små brente biter.

Kilde: Oppskrift fra Miriam Østvik Jenssen