Slik gjør du
Tre ulike sorter poteter med tre forskjellige måter å tilberede dem på. De blandes i en festlig potetsalat. Esme, Opera og Siikli er navnene på potetene som brukes her. Har du ikke disse sortene kan du prøve med andre.
Den ene sorten skjæres i tynne skiver og kokes kort i lettsaltet vann. Avkjøl og legg skivene i 1-2-3-lake.
Den andre sorten poteter vaskes og friteres hele i solsikke- eller rapsolje i cirka 15 minutter på 160 °C.
Smelt smøret i stekepannen, legg i den tredje sorten poteter i pannen og stek dem lett. Bak potetene i ovnen under lokk på 150 °C til de er møre.
Skjær de bakte og friterte potetene i biter. Sil potetene fra laken. Bland potetsortene, strø på salt, og server med kapers, finhakket rødløk og dill. Spises med rømme og lodderogn.
Tips
I tv-programmet bruker de Opera-poteter til fritering, Esme i eddiklaken, og Siikli-potetene bakes.