Potetsalat med tre sorter poteter

Skiver av poteter som har vært i eddiklake, friterte poteter og bakte poteter kommer sammen i potetsalaten.

Foto: Strömsö / YLE

Potetsalat med tre sorter poteter

Poteter er ikke bare poteter. I Finland selges mer enn 40 sorter poteter, og mange flere dyrkes i kjøkkenhager. I denne oppskriften tar vi vare på de forskjellige sortenes styrke og smak.

Slik gjør du

Tre ulike sorter poteter med tre forskjellige måter å tilberede dem på. De blandes i en festlig potetsalat. Esme, Opera og Siikli er navnene på potetene som brukes her. Har du ikke disse sortene kan du prøve med andre.

Den ene sorten skjæres i tynne skiver og kokes kort i lettsaltet vann. Avkjøl og legg skivene i 1-2-3-lake.

Den andre sorten poteter vaskes og friteres hele i solsikke- eller rapsolje i cirka 15 minutter på 160 °C.

Smelt smøret i stekepannen, legg i den tredje sorten poteter i pannen og stek dem lett. Bak potetene i ovnen under lokk på 150 °C til de er møre.

Skjær de bakte og friterte potetene i biter. Sil potetene fra laken. Bland potetsortene, strø på salt, og server med kapers, finhakket rødløk og dill. Spises med rømme og lodderogn.

Tips

I tv-programmet bruker de Opera-poteter til fritering, Esme i eddiklaken, og Siikli-potetene bakes.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE