Miriam Østvik Jenssen lager potetmos med brokkoli.

Potetmos med brokkoli og mandeldryss

Lag en vri på potetmosen ved å mose poteter og brokkoli sammen. I tillegg til at det er sunt, får du en lekker farge på tilbehøret.

Slik gjør du

Skrell potetene og del dem i 1 cm tykke skiver. Kutt toppene av brokkolien og del stilken i 1 cm tykke skiver.

Legg poteter og skivene fra brokkolistilken i en kjele. Legg brokkolitoppene på toppen og fyll opp med vann slik at det så vidt dekker. Kok det hele mørt under lokk i omtrent 10 minutter.

Kjør sammen mandler og persille i en liten blender eller finkutt med en kniv.

Sil kokevannet fra grønnsakene over i en bolle eller lignende.

Kjør sammen potet og brokkoli i en blender eller med en stavmikser. Juster konsistensen med kokevannet og tilsett smør eller olivenolje. Smak til med salt og pepper. Server mosen med mandel- og persilledryss.

Kilde: Miriam Østvik Jenssen