Laster innhold, vennligst vent..
Potetsuppe med purrepuré

Potetsuppen blir ekstra lekker toppet med purrepuré.

Foto: Rolf T. Øygarden

Potetsuppe med purrepuré

Høstferien eller potetferien er over oss. Ta opp høstens gull av jorda - og server potetene flytende, kremet og dampende varm. Høstkos på sitt ypperste!

Slik gjør du

Hakk løk og hvitløk og surr i en kjele.

Ha potetene i mindre biter og tilsett i gryta sammen med buljongen. Kok opp. Når potetene er ferdig, sil av kraften, men behold den.

Kjør grønnsaker i en blender, mens du sper med kraft til en litt tykk suppe. Ikke bruk all kraften, du trenger litt senere. Ha i fløten i suppen og juster konsistensen.

Så starter du på purrepuréen. Ta restene av kraften og kjør purre og rucola i en separat blender. Ha den gjerne på en spruteflaske.

Kok opp suppen igjen og smak til med krydderet. Hell suppen i serveringsskåler og ringle over litt purrepuré i hver skål, gjerne i et fint mønster. Topp potetsuppen med knasende potetgull.

Kilde: Rolf T. Øygarden i Sørlandssendinga/NRK P1