Dessertpizza med rabarbra Dessertpizza er gøy og veldig godt. Gjør som italienerne og server pizza som dessert også.
Tareqs pizzadeig Tareq Taylors pizzadeig krever god tid. Lag deigen dagen før, aller helst to-tre dager før. Den blir bedre av å stå i kjøleskapet og modnes. Her får du to pizzadeig-varianter.
Pizza med kaldrørt saus En god pizza må ha en god tomatsaus. Kokk Tareq Taylor synes en kald røresaus er det absolutt beste, og dette er hans favoritt.
Pizza Margherita Denne mest klassiske av alle pizzaer skal ha blitt oppkalt etter den italienske dronningen Margherita i 1889. Pizzaen er enkel med få ingredienser, og stiller derfor høye krav til råvarene.
Vill vegetariansk urtepizza Å lage napolitansk pizza er et håndverk som krever øvelse. Her har du en grunnoppskrift på en frisk urtepizza. Ikke glem all den gratis smaken som er der ute i skogkanter og parker.
Napolitansk pizza Dette er ingen enkel oppskrift på pizzadeig. Den krever en del arbeid og nøyaktighet. Mengdene er regnet ut fra en større porsjon og er derfor litt uvanlige. Oppskriften er til 6 deiger på 250 g hver.
Hadaouis pizza «spessial» Ismail Hadaoui (70) kom fra Marokko til Norge 17. mai 1973. I mange år drev han Flamenco pizza. Oppskriften han deler med oss har kronprinsesse Mette-Marit sagt er den beste pizzaen hun har smakt.
Minipizza Lag små minipizzaer til barneselskapet. Du kan bruke forskjellig fyll slik at alle får sin favoritt.
Grilla pizza med brokkoli Pizza på grillen? Ja! Med en pizzastein eller pizzastål på grillen har du den perfekte pizzaovnen, og med saftig brokkoli og en enkel tomatsaus på pizzaen er det duket for sommerfest med pizza.
Har du menyen klar til 17. mai? Hvis ikke, sjekk Lise Finckenhagens tips. Hun er årets 17. mai-kokk i TV-sendingen «Gratulerer med dagen!» Av Kristin Eriksen
Dronning Maud kake «Hva passer bedre når det skal feires enn en skikkelig dronningkake? Trond Vardehaug Thuen byr på Dronning Maud kake i 17. mai-sendingen «Gratulerer med dagen!» Sprø kjeksbunn, et lag med sjokolade og en luftig fromasj på toppen. Da blir det fest.
Kongeloff Historien om denne loffen går helt tilbake til unionsoppløsningen da dronning Maud hadde med seg sin egen engelske oppskrift på loff. Den ble overlevert til Baker Hansen som deretter leverte loffen til slottet, daglig, fram til kong Olavs død i 1991.
Helt fantastisk eggerøre – Slik lages eggerøren på kokkeskolen, forteller kokk Gard Haugland. Den inneholder masse fløte, og med riktig framgangsmåten blir den ekstra god og saftig.
Potetsalat med egg, syltet rødløk og rabarbra Lise Finckenhagens potetsalat med egg er god lunsj eller lett middag. Dressingen – med en blanding av majones og kefir – er litt sunnere enn den tradisjonelle.