Potetpizza

Små porsjonspizzaer med mye purre, ansjos, rødløk og crème fraîche.

Foto: Hygge i Strömsö / YLE

Potetpizza med ansjos og løk

Pizza med poteter, ansjos og løk er inspirert av den svenske klassikeren Janssons fristelse. Paul Svensson lager mange små pizzaer til nattmat.

Slik gjør du

Pizzadeig

Kjør hvetemel, melk, gjær og salt i en kjøkkenmaskin til en smidig deig. La den heve. Kjevle ut til små pizzabunner.

Fyll

Skyll og skjær purren i tynne skiver. Stek den på svak varme i smør til den blir myk uten å ta farge.

Skjær potetene i tynne skiver og kok kort i lettsaltet vann. Legg potetskivene på papir og avkjøl.

Potetpizza

Bruk pizzastein og sett på varmen på 250 grader en halv time før pizzaene skal stekes. Smør crème fraîche over pizzabunnen. Stek kort i ovnen.

Legg et lag med poteter på pizzaen, dryss på salt og pepper. Ha purre, ansjos, rå løk og revet ost over. Stek pizzaen ferdig og ha hakket dill over til slutt.

Kilde: Paul Svensson i Tv-serien Hygge i Strömsö/YLE