Biff Burgund

Lise Finckenhagens oppskrift på den klassiske kjøttgryta med rødvin – Biff Burgund.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Biff Burgund

Langtidskokt kjøttgryte med bacon, rødvin og mengder av god smak. Dette er Lise Finckenhagens versjon av Boeuf Bourguignon.

Slik gjør du

Skjær kjøttet i terninger (cirka 3 x 3 centimeter) og baconet i grove strimler. Varm en tykkbunnet gryte (høy stekepanne med lokk kan også brukes) med litt olje. Sprøstek baconet, og løft det ut av gryta. La fettet være igjen.

Krydre kjøttet godt med salt og pepper, og brun det i flere omganger slik at alt kjøttet blir skikkelig brunet. Ha alt kjøttet tilbake i gryta, og tilsett tomatpure, hvitløk, timian og laurbær. Dryss over melet, rør godt og tilsett kraft og vin.

La gryten få et oppkok under omrøring. Legg på lokk (det trenger ikke å være helt tett), og la gryten småputre i omtrent halvannen time, til kjøttet er helt mørt.

Ha gulrøttene i gryta. Stek delikatesseløken gyllen i litt smør i en stor stekepanne. Gjør det samme med soppen, og ha alt sammen i gryta. La det putre videre til løken er mør. Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig.

Dryss over hakket persille ved servering.

Tips

Serveres gjerne med hjemmelaget potetstappe smakt til med revet parmesanost. Selleri- eller pastinakkpure er også veldig godt. Eller hva med en blanding av alle tre?

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+