Grillet svinenakke med salat og sennepsdressing

Når svinenakken har fått fire timer på grillen er kjøttet så mørt at det nesten faller fra hverandre.

Foto: Ellen Flå / NRK

Grillet svinenakke med grillsalat og sennepsdressing

Til denne retten trenger du god tid. Svinenakken skal grilles på lav varme i fire timer. Tilbehør er en enkel salat med kokte poteter, asparges og tomater. Oppskriften får du fra Lars Erik Vesterdal.

Slik gjør du

Gni inn kjøttet med barbecuesaus, salt, pepper, stjerneanis og kanel. Pakk det inn i aluminiumsfolie så det blir tett. Grill den i en lukket grill eller stekeovn i ca. 4 timer på 100 °C.

Kok poteter og asparges møre. Skjær opp poteter og asparges og bland dette med salat, finhakket løk, tomater og kapers. Riv gjerne litt pepperrot over rett før du serverer.

Bland sammen sennep, olje og eddik og server dressingen ved siden av.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Brønsj

Kilde: Lars Erik Vesterdal i Brønsj