Laster innhold, vennligst vent..
Andreas Myhrvold viser deg hvordan du lager en klassisk thailandsk rett.

Lag gjerne green curry paste noen dager i forveien og ha den i kjøleskapet, klar til bruk.

Grønn curry med kylling

Her får du oppskriften på en klassisk thailandsk suppe, grønn curry med kylling.

Slik gjør du

Green curry paste

Alle grønnsakene og urtene vaskes og eventuelt skrelles. Snitt opp i passe små biter. Bland alle ingrediensene godt i en matprosessor.

Currypasten er nok til fem omganger suppe. Den holder seg i to uker i kjøleskap, i tett beholder. Pastaen kan fryses i porsjoner.

Grønn curry med kylling

Sauter currypasten i oljen til den slipper aroma og begynner å olje seg. Tilsett kraften og kok opp. Tilsett kokosmelk og la det trekke 10-15 minutter.

Sil sausen. Juster konsistensen og smaken så den får en lett fløyelsmyk konsistens og er akkurat så sterk som du vil ha den. Smak til med salt, pepper, koriander.

Gni kyllingfiletene inn med olje og sitron. Stek filetene på middels/høy varme i cirka tre minutter på hver side. Del i strimler.
Øs curryen over.

Syltet aubergine

Del auberginen i terninger. Stek terningene gyllenbrune i smør. Smak til med salt og pepper. Smak til med eddik og olivenolje.

Tips

Garnityr

Stekt kylling, scampi eller fisk, finsnitta grønnsaker, bok choy, gulrot, vårløk, syltet aubergine, kokte eggnudler eller risnudler passer fint som garnityr til grønn curry med kylling.

Kilde: Gastronomisk Institutt