Helstekt and med konjakksaus og pastinakk Prøv helstekt and med konjakksaus og pastinakk, der sausen lages på andebein som smaksettes med konjakk, hvitvin, einerbær og fløte.
Stekt and med neper God smårett med stekt and med neper, rips, crème fraîche og sukkerlake med gransmak.
Suppe på kreps Filip Langhoff tar vare på krepseskallene fra gårsdagens krepselag og lager en suppe med smak av tomat, fennikel og hvitvin.
Ris i kraft med kreps Arroz caldoso er en typisk spansk rett som minner om en fuktig risotto. Den serveres ofte med skalldyr. Filip Langhoff lager sin nordiske variant med kreps.
Kokte kreps med majones og poteter Kokte kreps er et godt mellommåltid eller en lett middag. Filip Langhoff tilsetter kjørvel med toner av anis og lakris, mens majonesen gir syrlighet.
Rillette av and Rillette er kjøtt som kokes i fett, deles i små biter og krydres. Patétypen ble introdusert i det franske kjøkkenet i middelalderen. Filip Langhoffs rillette tar lang tid å lage, men er en veldig god siderett på en tallerken med stekt andebryst.
Stekt andehjerte Saltet og stekt hjerte er en delikatesse enten det er snakk om sjøfugl eller større vilt. Med forsiktig håndtering er stekt andehjerte like godt som fileter på fuglen.
Eple med lakrissaus og karamellisert havre Filip Langhoffs kokte eple med lakrissaus og karamellisert havre er en nydelig dessert med flere spennende smaker.
Syrlige epler og svinepålegg Herlig snacks hvor eplenes syrlighet bryter med fettet fra svinekjøttet. Tilbered skivede epler med syltete sennepsfrø og eplebiter i søt epleeddik.
Bønner, linser og kikerter inntar norske kjøkken Bønner, linser og kikerter er sunt, godt og veldig billig. Nordmenn har virkelig åpnet øynene – og munnen – for denne belgfrukten. De siste årene har salget økt kraftig, og vi byr på de gode rettene. Av Ingvill Bjorland
«Pulled chicken» Kjøtt som har ligget lenge i marinering og så i timevis på grillen blir bare helt nydelig mørt. Lise Finckenhagen gir deg oppskrift på egen kryddermiks. Hun legger kyllinglårene i eplemost den siste timen på grillen.
Panang curry med svin Panang er en storfavoritt i Thailand. I en kald årstid er det lite som gir mer sol og varme enn denne bollen med curry fra Østen. Oppskriften er med svin, men den er like god med kylling.