Glasert svin med epler

Svin og stekt småløk med eplebiter og kål.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Glasert svin med epler

I denne ovnsstekte retten glaseres svin med epleblomstsirup og serveres med nykål og epler. Begynn dagen i forveien.

Slik gjør du

Sideflesk av svin

Renskjær svinestykket og la det ligge i saltlaken i 12 timer. Skyll det og legg i en ildfast form. Krydre med pepper og gni inn epleblomstsirupen (eller honning). Snitt fettet på kjøttet.

Skjær løken i skiver og legg den i formen med svinekjøttet, juice og buljong. Braser i ovnen på 120 grader i 3–4 timer.

Kjøl ned og skjær i tykke stykker. Stek stykkene gyllenbrune på høy varme. Pensle med epleblomstsirup og stek i ovnen på 180 grader i et par minutter.

Eplene

Kok opp braseringslaken, men vær forsiktig slik at den ikke blir for salt. Skrell og skjær eplene i biter.

Stek løken i litt smør på lav varme. Når den begynner å bli ferdig, øk til sterk varme og ha i eplebitene. Del nykålen i biter og bland den med løken og eplebitene. Hell over braseringslaken. Smak til med salt og pepper.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE