Sju slag lammekjøtt til påske

For mange skal det være lam i påska – og gjerne steik av lammelår. Men ikke glem de andre delene av dyret!

Lammestek

Lammesteik, altså låret på lammet, kan steikes på alt fra to til ti (eller flere) timer. Steiking på lav temperatur over lang tid gjør kjøttet svært mørt, mener de som har prøvd.

Foto: Stig Juelsen

Lammekjøtt
Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Produsentene melder om store lagre med lammekjøtt før påske, og svært mange må ha lammekjøtt i løpet av påskedagene.

NRK Mat har samla oppskrifter på det nesten alle vil ha – nemlig lammelår – men også oppskrifter med kjøtt fra seks andre deler av lammet.

Og vil du ta den helt ut, kan du selvfølgelig gå for helt lam på grillen.

Lammelår og lammesteik, entrecôte av lam, indrefilet og ytrefilet av lam, lammekjøttdeig eller farse, bog eller fårikålkjøtt, lammeskank og lammekarré – mulighetene er mange.

Oppskrifter med lammelår (lammestek)

Lam fra Lyngen
Foto: Jesper Kirkeby Brevik / NRK

Entrecôte av lam

Entrecôte av lam med løpstikke og tørket aprikos
Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Oppskrifter med lammefilet

Lammekebab i pitabrød
Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Oppskrifter med lammebog (eller fårikålkjøtt)

Marokkanskinspirert lammegryte
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Oppskrifter med kjøttdeig av lam

Lammeboller i kremet tomatsaus
Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Lammeskank

Lammeskank
Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Lammekarré

Lammecarré med honning-glaserte rotgrønnsaker og timiansjy
Foto: André Strand / NRK