Saftig marokkansk lammelår med grønnsaker rundt. I lammelåret er det stukket i små pinner med cherrytomater, oliven, ost og skinke.

Gjør en vri og disk opp med marokkansk lammelår. Spisskummen, kanel og ingefær gir et herlig smaksbilde som passer ekstra godt til lammekjøtt.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Saftig og mør marokkansk lammestek

Dette lammelåret er ekstra smakfullt og spennende. Det pensles med en fargerik og aromatisk krydderblanding inspirert av marokkanske smaker.

Slik gjør du

Tørk lammelåret med tørkepapir og ha det over i en stekeplate.

Ha hakket koriander over i en bolle, og tilsett resten av ingrediensene.

Bland alt godt sammen, og pensle marinaden over lammelåret.

Bruk en skarp kniv til å lage 5 små lommer i lammelåret, og putt deretter 1 hvitløkfedd i hver lomme.

Dekk lammelåret med bakepapir og stek det i nederste rille på 220 grader i cirka 1 1/2 time.

Server lammelåret med kokte grønnsaker dynket med charmoula.

Riv over litt sitronskall og pynt gjerne med kruspersille eller fersk rosmarin.

Kilde: Jamilla El Haddaoui i «Festen etter fasten»