Entrecôte av lam med løpstikke og tørket aprikos

Er du skeptisk til løpstikke? Når den stekes i pannen blir smaken helt annerledes enn når den spises rå. Lammekjøttet, aprikosen og løpstikken går godt sammen.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Entrecôte av lam med løpstikke og tørket aprikos

Fint lammekjøtt servert med løpstikke, tørket aprikos og løk.

Slik gjør du

Stek entrecôten sammen med sitrontimian, smør, salt og pepper. Stek lammet etter smak og ønske, men viktigst av alt - la lammet hvile minst 10 minutter før det skjæres opp.

Hvis kjøttet blir kaldt er det bare å gi det en rask varme på stekepannen.

Tilbehør

Varm opp en sautepanne og fres løpstikken i olivenolje. Tilsett løken som er skåret i lange biter. Etter noen minutter has aprikosene som er hakket i små biter i pannen. Tilsett mangold, salt og pepper og legg lokk på pannen, skru ned varmen. Etter noen minutter er alt klart.

Skjær opp lammet i fine skiver og server med den gode grønnsakrøren. For et mer mettende måltid kan du servere nypoteter ved siden av.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT