Lammeskank

Lammeskank eller knoke er nederst på lammets legg. Det er kanskje ikke det mest verdsatte kjøttet, men du så godt det blir når det får den rette behandlingen.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Nydelige lammeskanker

Mens lammeskankene godgjør seg i ovnen har du tid til å dekke bord og forberede festen. Oppskriften får du fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Rens grønnsakene og skjær dem i terninger. Hakk løk og hvitløk. Brun skankene godt i en varm jerngryte eller tykkbunnet gryte. Ta de ferdig brunede skankene ut av gryten, tilsett grønnsakene og litt smør.

Fres grønnsakene over middels høy varme i ca. 5 minutter og dryss over melet. Tilsett rødvin, tomater og kraft.

Legg skankene over i gryten sammen med urter og appelsinskall. (Kjøttet må være dekket med væske.) Gi alt et oppkok, dekk gryten til med tett lokk eller aluminiumsfolie og sett den inn i ovnen ved 150 °C. La lammeskankene stå i ovnen til kjøttet blir helt mørt, ca. 2 timer.

Virker sausen litt tynn kan du ta ut de møre lammeskankene og la sausen koke litt inn før servering.

Dryss gjerne litt hakket persille eller basilikum over de nydelige lammeskankene før servering.

Tips

  • Får du ikke tak i lammeskanker kan du bruke tykke skiver lammebog
  • Gode oliven kan også tilsettes i gryten eller drysses over ved servering
  • Hjemmelaget potetstappe eller kokte knuste poteter smakt til med olivenolje, salt og pepper er deilig tilbehør

Se også: Alle oppskriftene fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen